Ambasada SUA in Romania a anuntat, luni, ca nu exista fonduri pentru desfasurarea activitatii reprezentantei diplomatice, dar serviciile consulare si de viza obisnuite si de urgenta vor continua, potrivit Agerpres.

"Toate serviciile consulare si de viza obisnuite si de urgenta oferite de Ambasada SUA la Bucuresti vor continua in aceasta perioada in care nu exista fonduri alocate pentru desfasurarea activitatii. Solicitantii de viza care au o programare la interviul pentru viza ar trebui sa se prezinte la data si ora programata. Informatiile de pe acest website nu se vor actualiza periodic pana la reluarea completa a activitatii, cu exceptia mesajelor urgente de securitate si siguranta", se precizeaza pe site-ul misiunii diplomatice.

Guvernul Statelor Unite a inceput, la miezul noptii de vineri spre sambata, o inchidere partiala a activitatilor sale din lipsa fondurilor de finantare, dupa ce republicanii si democratii nu au reusit sa ajunga in Congres la un acord privind bugetul.

Lipsa unui vot in Congres a lasat Guvernul SUA si diferite autoritati federale fara finantare, in asteptarea adoptarii bugetului anual. In astfel de situatii, angajatii care nu au roluri vitale sunt trimisi in somaj temporar. Ultima data, Administratia a fost paralizata astfel in octombrie 2013, iar ulterior au fost adoptate masuri pentru plata retroactiva a drepturilor neachitate personalului bugetar.

Citeste si:
Trump a aprobat eliminarea vizelor de calatorie pentru polonezi
Trump a aprobat eliminarea...
Sursa foto: STILLFX / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cum am consumat in 8 luni tot ce ne-am planificat pe tot anul