Sindicatele functionarilor publici vor deschide procese in instantele din toata tara, incepand de saptamina viitoare, impotriva Guvernului si a angajatorilor locali din subordine, pe motiv ca au pierdut din veniturile nete dupa modificarea Codului fiscal, a declarat presedintele Sindicatului National al Functionarilor Publici (SNFP), Sebastian Oprescu. Peste 30.000 de functionari din administratia publica centrala ar fi afectati, ei reclamand ca nu au beneficiat de majorari salariale care sa acopere contributiile catre stat transferate la angajati, in timp ce in alte sectoare bugetare cresterile de 25 la suta acopera contributiile, potrivit Digi24.

”Este vorba de actiuni in instante indreptate impotriva tuturor ordonatorilor de credite care emit acte administrative ce duc la diminuarea salariilor urmare a transferului acestor constributii. Cu alte cuvinte, dam in judecata administratia centrala si angajatorii din judete, precum administratiile financiare judetene, prefecturile, directiile de protectie a copilului sau directiile de sanatate publica. Fiecare filiala a SNFP va actiona la nivel local”, a spus Oprescu.

Liderul de sindicat spune ca doar in anumite sectoare bugetare s-au operat cresteri salariale de 25 la suta, care acopera contributiile transferate la angajati.

”Prin Ordonanta de Urgenta 90 din decembrie s-a spus ca sumele aferente contributiilor au fost prevazute in majorarea salariala de 25 la suta, ceea ce nu este real in toate cazurile. In administratia publica centrala sunt peste 30.000 de functionari din 72.0000 care pierd la veniturile nete. E discriminatoriu ca unii au beneficiat din partea statului de sumele aferente contributilor tranferate la angajat, in timp ce altii nu au beneficiat de cresteri salariale care sa conduca la acoperirea contributiilor sau au avut cresteri partiale”, a spus Oprescu.

”Noi nu cerem o crestere a salariilor, ci doar sa nu pierdem din veniturile obtinute la nivelul lunii decembrie 2017. In cazul cresterii contributiilor, problema s-ar putea rezolva daca nu s-ar tine cont de limitele grilei de salarizare”, a incheiat Oprescu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri