Partidul National Liberal va sesiza Curtea Constitutionala cu privire la modificarile aduse Legii 97/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, prin care, spun ei, "a fost instituit un nou regim al imunitatii judecatorilor CCR", potrivit Hotnews.ro.

Legea prevede ca judecatorii CCR nu pot fi urmariti penal, retinuti, arestati preventiv si nici trimisi in judecata decat cu votul a doua treimi dintre ei (6 din 9 judecatori).

"Observam faptul ca majoritatea parlamentara PSD-ALDE-UDMR a adoptat o conduita legislativa prin care urmareste ademenirea unor importante categorii profesionale cu privilegii de tipul superimunitatilor. Amintim, in acest context, adoptarea unui amendament similar in cadrul dezbaterilor pentru modificarea Legilor Justitiei pentru instituirea unui regim de imunitati in cazul magistratilor. Facem mentiunea ca nu a existat nicio revendicare publica din partea judecatorilor Curtii Constitutionale cu privire la acest subiect al imunitatilor. Pe cale de consecinta, consideram ca majoritatea PSD-ALDE-UDMR urmareste sa-i faca partasi, impotriva vointei lor, pe judecatorii Curtii Constitutionale in campania desfasurata in ultima perioada pentru alterarea principiului egalitatii in fata legii", afirma purtatorul de cuvant al PNL, Ionel Danca, citat intr-un comuniat de presa.

Senatorii liberali prezenti la sedinta de plen de miercuri, cand a fost adoptata legea initiatia de deputatul Adnagi Slavoliub (minoritati), nu au s-au exprimat prin vot in mod clar impotriva legii, scrie Hotnews.ro.

Sursa foto: Michal Kalasek / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri