Sectia pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a luat act luni de suspendarea din functie a procurorului Mihaiela Moraru Iorga, ca urmare a trimiterii sale in judecata pentru favorizarea faptuitorului si fals intelectual, potrivit unui comunicat citat de Agerpres.

Pe 8 februarie, procurorul Mihaiela Moraru Iorga, din cadrul DNA, a fost trimisa in judecata pentru favorizarea faptuitorului si fals intelectual in forma continuata (patru acte materiale).

"In perioada 2015 - iunie 2017, la rugamintea expresa a unui inculpat dintr-un dosar aflat la acea vreme pe rolul DIICOT - Serviciul Teritorial Ploiesti, procurorul Moraru Iorga Mihaiela, pentru a ingreuna cercetarile si tragerea la raspundere penala a inculpatului, cu intentie directa, l-a ajutat, prin efectuarea mai multor acte comisive si omisive", se arata intr-un comunicat al DNA.

Mihaiela Moraru Iorga este acuzata ca a desfasurat activitati de ancheta in afara cadrului legal, in paralel cu urmarirea penala derulata de procurorii DIICOT care erau legal investiti cu exercitarea actiunii penale impotriva persoanei respective.

"Concret, procurorul Moraru Iorga Mihaiela a purtat cu inculpatul, la vremea respectiva urmarit international, mai multe discutii informale in cadrul carora, printre altele, i-a transmis acestuia "aiba un pic de rabdare ca lucrurile nu se rezolva peste noapte". Acelasi gen de discutii au fost purtate si cu intermediari ai aceleiasi persoane, in biroul sau din sediul Directiei Nationale Anticoruptie, pentru a stabili modalitatea in care poate fi ajutata", se precizeaza in comunicatul DNA.

Mihaiela Moraru Iorga a fost revocata din functie printr-un ordin al procurorului sef al DNA din 5 iulie 2017, avizat favorabil de catre Sectia pentru procurori din cadrul CSM. Pe 27 septembrie 2017, Curtea de Apel Bucuresti a suspendat provizoriu executarea ordinului, Moraru fiind reincadrata provizoriu in cadrul DNA.

Sursa foto: Agerpres Foto / Anamaria Toma

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri