Raportul Sectiei de procurori a CSM, care a dat aviz negativ cererii de revocare a Laurei Codruta Kovesi, este aproape gata, potrivit vicepresedintelui CSM, Codrut Olaru, scrie Digi24.

„Motivarea avizului este pe final. Pana la sfarsitul acestei saptamani o vom inainta decidentilor in vederea luarii unor masuri”, a spus Codrut Olaru.

Intrebat despre acuzatiile pe care Tudorel Toader le-a adus Sectiei pentru procurori a CSM, acesta a raspuns: „Nu vreau sa intru in nicio polemica. CSM, sectia pentru procurori se va exprima absolut in scris in motivarea avizului”.

Ministrul Justitiei Tudorel Toader a declarat luni, cu privire la motivarea avizului negativ dat de CSM cererii de revocare a sefei DNA, ca membrilor Sectiei de procurori „le va fi greu sa motiveze contra evidentei”, el argumentand ca este vorba despre un demnitar care a incalcat de trei ori Constitutia. Intrebat daca reproseaza ceva Sectiei pentru procuori a CSM, care a avizat negativ solicitarea sa de revocare a sefei DNA, ministrul Justitiei a raspuns ironic: „Tot romanul isi cunoaste atributiile de serviciu pe care le are si tot romanul isi indeplineste corect, loial si la timp respectivele atributiuni”.

Ministrul Justitiei a mai spus ca asteapta motivarea Sectiei de Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii si hotararea presedintelui Klaus Iohannis in privinta revocarii sefei DNA, Laura Codruta Lovesi, dupa care va decide daca va sesiza Curtea Constitutionala.

„Asteptam motivarea Sectiei de procurori. Cred ca hotararea a fost luata in cateva minute, dar motivarea dureaza de vreo doua saptamani, pentru ca e dificil sa motivezi contra evidentei. E dificil sa feliciti pe cineva pe motivul ca a incalcat de trei ori Constitutia, adica trei conflicte juridice de natura constitutionala, in jumatate de an de aceeasi persoana, intre puterile statului, chiar daca al treilea, Curtea, a spus ca se respinge, dar considerentele sunt ad literam ca in Decizia 68 din admitere”, a spus ministrul Justitiei.

Sectia pentru procurori a CSM a dat aviz negativ solicitarii ministrului Justitiei de revocare din functie a procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, dupa ce aceasta a raspuns, punct cu punct, celor 20 de acuzatii aduse de ministrul Justtiei in raportul care sta la baza propunerii de revocare a ei din functie, ea spunand ca motivele invocate sunt nereale, nedovedite si netemeinice, iar unele nu se confirma cu nimic in realitate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri