In sedinta de Guvern de astazi a fost aprobata Ordonanta de Urgenta privind acordarea unui ajutor de stat catre SC Unifarm SA pentru aprovizionarea cu imunoglobulina necesara activitatii de prevenire a deceselor si agravarii bolilor generate de lipsa imunoglobulinei umane, activitate care a fost declarata printr-un Memorandum, aprobat tot in cadrul sedintei de Guvern de astazi, drept serviciu de interes economic general.

Astfel, prin decizia de astazi, s-a acordat un ajutor de stat individual catre SC Unifarm SA in valoare de 44,27 mil lei, suplimentand astfel bugetul Ministerului Sanatatii pe anul 2018 din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, cu respectarea prevederilor referitoare la aplicarea normelor in materie de ajutor de stat in cazul serviciilor de interes economic general.

In ciuda eforturilor depuse de Ministerul Sanatatii inca din anul 2017, exista o lipsa acuta pe piata din Romania a imunoglobulinei umane. Romania a solicitat sprijinul statelor membre ale Uniunii Europene prin intermediul Mecanismului European de protectie civila stabilit in baza Deciziei 1313/2013 a Parlamentului si Consiliului European pentru furnizarea oricarei cantitati disponibile de imunoglobulina umana.

“A fost necesar acest demers. Criza de imunoglobulina a durat prea mult si are un impact vital asupra multor pacienti care asteapta acest medicament. In perioada in care tratamentele vor fi asigurate in acest mod, vom cauta solutii pe termen lung pentru a ne asigura ca nu mai ajungem in astfel de situatii”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sanatatii, potrivit unui comunicat de presa al MS.

Sursa foto: Shutterstock / dotshock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri