Consiliul Judetean Teleorman a atribuit firmei de constructii Tel Drum un contract de 40 de milioane de lei, in situatia in care compania a fost pusa sub urmarire penala pentru frauda, iar administratorii sunt urmariti penal, scrie Hotnews,

� Firmei de constructii Tel Drum, despre care s-a scris ca ar fi controlata de Liviu Dragnea, i-au fost atribuite de catre Consiliul Judetean Teleorman doua acorduri cadru, alaturi de alte doua firme de constructii, pentru lucrari de intretinere a drumurilor judetene si a drumurilor pietruite pe urmatorii patru ani. Valoarea totala a acordurilor cadru este de circa 40 de milioane de lei si va fi platita agentilor economici selectati in contracte subsecvente ce vor fi incheiate pe viitor.

CJ Teleorman a lansat o licitatie publica in aprilie 2017 pentru doua loturi de lucrari de intretinere a drumurilor din judet. Astfel, Lotul 1 prevede lucrari de intretinere imbracaminti asfaltice si tratamente bituminoase, iar Lotul 2 prevede lucrari de intretinere drumuri pietruite.

Acordul cadru este pe 48 de luni si prevede selectarea a maxim 3 agenti economici carora li se vor incredinta lucrari in baza unor contracte subsecvente.

Pe 19 martie 2018 CJ Teleorman a decis atribuirea acordurilor cadru pentru cele doua Loturi la cate doi agenti economici pe fiecare Lot. Firma Tel Drum a fost selectata in ambele acorduri cadru. (n.r. anunt de atribuire 188005/14.04.2018)

Astfel, pentru Lotul 1 (intretinere imbracaminti asfaltice si tratamente bituminoase), acordul cadru a fost atribuit catre:

- TEL DRUM S.A. cu o propunere financiara 14.485.891,84 lei, fara T.V.A
- STRABAG S.R.L. cu o propunere financiara de 17.162.530,54 lei, fara TVA

Pentru Lotul 2 (intretinere drumuri pietruite), acordul cadru a fost atribuit catre:

- TEL DRUM S.A. cu o propunere financiara 17.320.615,90 lei, fara T.V.A.
- Asocierea S.C. HIDRO INTER S.R.L. Alexandria – S.C. VIA STRADE INTERNATIONAL S.R.L. Bucuresti cu o propunere financiara 16.445.095,40 lei, fara T.V.A

Pentru cele doua acorduri cadru, pe durata celor 48 de luni, se vor incheia cate patru contracte subsecvente cu agentii economici selectati, in baza ofertei financiare depuse.

Tel Drum este urmarita penal de DNA

Tel Drum, firma despre care s-a scris ca e controlata de Liviu Dragnea si care e urmarita penal de DNA, si-a cerut insolventa la inceputul anului

Despre firma Tel Drum in presa s-a scris ani la rand ca ar fi controlata de fapt de catre Liviu Dragnea, fost presedinte al Consiliului Judetean Teleorman. Liviu Dragnea a negat mereu ca ar fi implicat in firma Tel Drum.

In noiembrie 2017 DNA anunta ca Tel Drum si doi dintre reprezentantii sai au fost pusi sub urmaririe penala pentru fraude cu fonduri europene. DNA a stabilit atunci sa puna sechestru asupra tuturor bunurilor mobile si imobile ale SC Tel Drum SA, precum si poprire asupra sumelor de bani pana la 32.118.589 lei.

DNA, in comunicatul privind Dosarul Tel Drum, vorbea despre beneficiile personale ce ar fi fost obtinute de Liviu Dragnea:

"In mod direct sau prin persoane apropiate lui (fiul, fosta sotie) a obtinut sume de bani sau bunuri mobile si imobile pe care le utilizeaza, precum si diverse servicii in interes personal, al familiei si al formatiunii politice din care face parte, respectiv donatii de la membrii grupului infractional organizat si de la societatile controlate de acestia (circa 2,5 milioane de lei in anul 2009), transferul partilor sociale din mai multe societati controlate de membrii grupului infractional organizat catre fiul sau, dividende si sume periodice catre fiul sau cu titlu de salariu de la firme din grup, sume periodice cu titlu de chirie incasate personal de Liviu Nicolae Dragnea si de fosta sotie de la o alta societate din grup, bani obtinuti de catre Liviu Nicolae Dragnea din vanzarea unor bunuri imobile la valori supraevaluate catre societatile controlate de membrii grupului infractional organizat, folosirea de bunuri mobile de catre fiul sau (autoturismul detinut de o societate din grup si a carui imbunatatire tehnica a fost achitata de Tel Drum SA) sau folosirea de bunuri imobile tot de catre acesta (imobilul din Turnu Magurele proprietate a Tel Drum SA)."

Fostul lider al PSD, Victor Ponta, declara in luna septembrie , ca “suntem foarte multi care stim in mod direct” ca firma Tel Drum din Teleorman este a lui Liviu Dragnea.

In ianuarie 2018 Tribunalul Teleorman a decis deschiderea procedurii de insolventa pentru Tel Drum. Avocatul Tel Drum sustinea , la depunerea cererii de intrare in insolventa, ca luarea sechestrul si popririle dispuse de DNA a pus societatea in imposibilitatea de a-si onora obligatiile contractuale si platile

Sursa foto: Baramee Thaweesombat/ Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri