La scurt timp dupa ce APCE a aprobat joi solicitarea PNL de sesizare a Comisiei de la Venetia privind modificarea legilor justitiei, Florin Iordache a declarat ca nu are ce sa constate Comisia, deoarece nu poate fi peste deciziile Curtii Constitutionale. Totodata, acesta numeste demersul PNL un demers politicianist, “exportat in afara Romaniei”, scrie Digi24.

"Comisia de la Venetia ce sa constate? Comisia de la Venetia nu poate fi peste deciziile Curtii Constitutionale. Comisia de la Venetia nu va constata decat ca aceste modificari, pe care CCR s-a pronuntat de doua ori, sunt constitutionale. E un demers politicianist pe care cei de la PNL l-au exportat in afara Romaniei, in conditiile in care au vazut ca nu au nicio sansa in Romania”, a spus Florin Iordache.

De asemenea, el spune ca nu poate fi Comisia de la Venetia peste Parlament si peste legislatie si va constata doar ca modificarile sunt “constitutionale, legale si normale”.

“Comisia poate fi peste Parlament si peste legislatie? Repet, Comisia de la Venetia nu poate decat sa constate ca acele modificari sunt constitutionale, legale, normale. Nu poate sa constate altceva. Cum si CCR a decis in cele trei decizii ca modificarile care sunt sunt in concordanta cu deciziile Comisiei de la Venetia, nu poate veni Comisia sa legifereze peste CCR”, a mai spus el.

Citeste si:
Emil Boc: Sistemul nu isi va permite sa plateasca pensiile speciale
Emil Boc: Se va renunta la...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Florin Citu: CE confirma - executia bugetara a fost MASLUITA!