Ministrul Apararii Nationale, Mihai Fifor, a declarat, duminica, ca militarii raniti in Afganistan sunt in stare buna si isi vor relua activitatea in cel mai scurt timp, scrie Agerpres.

"Slava Domnului, militarii sunt bine toti, am trecut peste un moment cumplit, peste un moment care putea sa fie mult mai dramatic, nu ne dorim astfel de evenimente, am trecut cu bine. Militarii sunt bine, sunt in baza la Kandahar, o sa-si reia activitatea probabil in cel mai scurt timp", a spus Fifor, la Crosul VeteRun.

Opt militari din Batalionul 30 Protectia Fortei "Vulturii Carpatilor" din Campulung-Muscel au fost raniti, pe 30 aprilie, in Afganistan, in jurul orei 9.00 (ora Romaniei), in timpul unei misiuni in zona de responsabilitate, fiind tinta unui autovehicul capcana (VBIED - Vehicle-Borne Improvised Explosive Device).

Militarii din Campulung-Muscel executa o misiune in Afganistan in perioada februarie - august 2018. Misiunile sunt, in principal, de asigurare a protectiei fortei din Baza Aeriana Militara Kandahar si de instruire, consiliere si asistenta a Fortelor Nationale Afgane. Unitatea militara din Campulung-Muscel a mai executat misiuni in Kosovo (in anii 2005 si 2007) si Afganistan (in anul 2008).

Citeste si:
Fifor: Iohannis va trebui sa vina cu alta propunere de premier
Mihai Fifor: Klaus Iohannis...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Cum am consumat in 8 luni tot ce ne-am planificat pe tot anul