Fostul premier Sorin Grindeanu a declarat, marti, la iesirea din sediul DNA, unde a fost audiat in calitate de martor in dosarul Belina, ca a spus adevarul, refuzand insa sa intre in amanunte, scrie Agerpres.

Grindeanu a confirmat ca prezenta sa la DNA are legatura cu dosarul Belina si a spus ca a dat o declaratie.

"Nu cred ca sunt lucruri noi, sunt chestii procedurale. Nu pot sa intru in amanunte. (...) Eu cred ca a vazut toata tara ca am fost la acel celebru pescuit. Am fost o singura data. (...) Sunt lucruri pe care le-am declarat si acum cateva luni. Am fost la pescuit, am pescuit, m-am intors la Bucuresti. (...) Eu am venit azi, am spus adevarul asa cum a fost legat de pescuit", a spus fostul premier.

Intrebat daca declaratia sa poate schimba cursul anchetei si daca se incearca acuzarea lui Liviu Dragnea, Grindeanu a afirmat ca nu e normal sa faca astfel de aprecieri.

La intrarea in sediul DNA, fostul premier a precizat ca a fost chemat in calitate de martor.


In acest dosar, saptamana trecuta a fost inceputa urmarirea penala a fostului vicepremier Sevil Shhaideh, in prezent consilier al premierului Viorica Dancila, pentru abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, impotriva unui director din Ministerul Dezvoltatii si Regionale si Administratiei Publice si a fostului sef al Consiliului Judetean Teleorman Adrian Gadea.

Procurorii spun ca in 2013, prin actiunea concertata a unor persoane cu functii publice, parti din Insula Belina si Bratul Pavel au trecut ilegal din proprietatea statului in proprietatea judetului Teleorman si in administrarea CJ Teleorman, pentru ca, doar la cateva zile, sa fie inchiriate tot ilegal unei firme private.

Potrivit procurorilor, prejudiciul total in acest dosar este de 8,8 milioane de lei.

Sorin Grindeanu a mai fost audiat la DNA, in calitate de martor, in septembrie 2017 in dosarul Tel Drum. „Nu pot sa va spun... Sunt lucruri pe care pot sa le declar si altele pe care nu. Nu vreau si nu pot sa va dau amanunte din acest dosar. Eu cred ca am fost cat se poate de clar, nu am niciun fel de problema, calitatea mea este cea de martor”, a spus Grindeanu, dupa ce a fost audiat peste trei ore.

Tot atunci a fost audiat si fostul prim-ministru Victor Ponta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri