Procurorii DNA au cerut, marti, la Instanta suprema, condamnarea la inchisoare cu executare a inculpatilor din dosarul DGASPC Teleorman, in care presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, este judecat pentru instigare la abuz in serviciu, scrie Agerpres.

Liviu Dragnea a fost prezent, marti, la Inalta Curte unde are loc ultimul termen in procesul in care este judecat pentru instigare la abuz in serviciu in legatura cu angajarea a doua membre de partid la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Teleorman.

Magistratii au declarat inchisa cercetarea judecatoreasca si procurorul DNA a sustinut o lunga pledoarie finala in care a aratat ca atat probele, cat si declaratiile martorilor si ale altor inculpati demonstreaza ca faptele au fost comise, scrie Ziare.com. Daca la inceputul pledoariei Liviu Dragnea a ascultat cu atentie ce avea de spus procurorul, nu a trecut mult pana si-a pierdut interesul si a inceput sa caute pe Internet oferte de undite si momeli pe site-uri cu profil pescaresc. In final, procuorul DNA a cerut pedepse cu executare.

DNA cere 7 ani si 6 luni de inchisoare pentru Liviu Dragnea

Sentintele nu vor fi pronuntate astazi, ci va fi stabilit un termen ulterior

"Probatoriul cu privire la de cei 11 inculpati releva ca faptele de care sunt acuzati exista. Va solicitam condamnarea acestora la pedeapsa inchisorii", a tinut sa precizeze procurorul DNA in incheierea pledoariei.

"Activitatea infractionala a inculpatilor a fost in masura sa afecteze si sa compromita ideea de institutie publica si functionar public", a mai aratat DNA.

DNA a cerut condamnari cu inchisoare cu executare in cazul inculpatilor din acest dosar. In cazul celor trei inculpati care au recunoscut acuzatiile, printre care si cele doua secretare PSD, procurorul DNA a cerut reducerea cu o treime a pedepselor. "Acestia sa fie pedepsiti cu o sentinta catre minimul pedepsei", arata DNA.

In cazul unor directori care au dat declaratii de recunoastere, au cerut pedepse catre minimul de 3 ani, pentru abuz.

In cazul Floarei Alesu, Sefu Olguta, Liviu Dragnea solicitam pedepse catre mediul prevazut de lege: 7 ani si 5 luni pentru abuz in serviciu si 2 ani si 6 luni pentru fals intelectual. DNA cere in cazul lui Dragnea o pedeapsa de 7 ani si 6 luni de inchisoare si anularea suspendarii din dosarul Referendumului.

De asemenea, DNA precizat ca pentru Bombonica Prodana - avand in vedere ca a achitat prejudiciului, s-a luati act de incetarea procesului penal.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri