Procurorii DNA au cerut miercuri, la Instanta suprema, condamnarea la inchisoare cu executare a fostei sefe a DIICOT Alina Bica si a omului de afaceri Dorin Cocos, in dosarul ANRP, scrie Digi24.

La Inalta Curte de Casatie si Justitie este programat miercuri ultimul termen din dosarul ANRP.

Procurorul DNA a solicitat pentru inculpatii Alina Bica, Crinuta Dumitrean, Dragos Bogdan, Sergiu Diacomatu, Catalin Teodorescu, Remus Baciu, Emil Nutiu, Stelian Gheorghe si Ionut Florentin Mihailescu condamnari cu executare la pedepse orientate spre maximum prevazut de lege.

Pentru Oana Vasilescu si Lacramioara Alexandru, DNA a cerut pedepse cu executare, dar orientate spre minimum prevazut de lege.

Pentru Dorin Cocos, procurorul de sedinta a solicitat inchisoare cu executare, dar „in limite reduse”, in urma denunturilor facute de acesta.

Totodata, pentru Alin Cocos, anchetatorii au solicitat condamnare cu suspendare.

Procurorii anticoruptie au cerut confiscarea terenului din Snagov pe care Alina Bica l-ar fi primit prin intermediul lui Ionut Mihailescu, dar si a sumei de 10 milioane de euro de la Dorin Cocos.

DNA a mai cerut instantei obligarea inculpatilor la plata in solidar a aproximativ 300 de milioane de lei.

In dosarul ANRP, Alina Bica este acuzata de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, fapta savarsita ca secretar de stat si reprezentanta a Ministerului Justitiei in Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor.

In dosar sunt judecate si alte persoane care erau in componenta comisiei: Crinuta Dumitrean, Dragos Bogdan, Lacramioara Alexandru, Sergiu Diacomatu, Catalin Teodorescu si Remus Baciu.

Au mai fost deferiti justitiei evaluatorul Emil Nutiu, oamenii de afaceri Stelian Gheorghe si Dorin Cocos, fiul acestuia, Alin Cocos, si Ionut Florentin Mihailescu, fost consilier al sefei DIICOT.

Potrivit DNA, la 14 iunie 2014, Alina Bica ar fi primit, prin intermediul fostului sau consilier Ionut Mihailescu si in cote parti egale cu acesta, un teren in suprafata de 4.425 metri patrati in Snagov, judetul Ilfov.

Primirea acestui teren a fost in stransa legatura cu validarea pe care Alina Bica ar fi dispus-o la 15 martie 2011, in calitate de secretar de stat si de reprezentanta a Ministerului Justitiei in Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul ANRP, a unui dosar de despagubire pentru un teren din Capitala.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri