Radu Mazare, fost primar al municipiului Constanta, a fost condamnat miercuri de Tribunalul Constanta la sase ani si jumatate de inchisoare pentru ca a vandut la un pret subevalut doua terenuri din Mamaia. Dupa aflarea sentintei, acesta a declarat ca este „uluit si consternat de sentinta nedreapta” si sustine ca singura sa vina este ca a fost un lider neaservit Serviciilor si ca a fost o tinta a Politiei Politice din Romania, scrie Digi24.

Radu Mazare a transmis jurnalistilor, miercuri seara, un comunicat referitor la condamnarea primita din partea Tribunalului Constanta.

„Astazi am fost condamnat de Tribunalul Constanta la un total de 6,6 ani de puscarie cu executare pentru trei infractiuni de abuz in serviciu. Sunt uluit si consternat de sentinta nedreapta data de judecator. Nu reusesc sa inteleg, la prima acuzatie, cum este posibil ca pentru aceeasi presupusa infractiune de abuz (vanzarea sub-evaluata a terenului aferent Cazino Mamaia) sa fiu achitat de Curtea de Apel Bucuresti (sentinta numarul S.P.148/FI/10.07.2017) si sa fiu condamnat la 4,6 ani de puscarie de Tribunalul Constanta (S.P.253/16.05.2018)? Repet, aceeasi acuzatie, acelasi teren, insa in doua dosare diferite, o instanta ma achita in dosarul numarul 6536/2/2008 la Curtea de Apel Bucuresti si alta ma condamna in dosarul 2310/118/2015 la Tribunalul Constanta”, a afirmat Radu Mazare, potrivit News.ro.

El a completat spunand ca i se pare halucinant sa aiba doua sentinte opuse tot pe aceeasi infractiune cu acelasi subiect.

Fostul edil sustine ca in timpul procesului de la Constanta toti cei audiati, de la functionarii Primariei, consilierii locali pana la evaluatorii implicati in vanzarea terenurilor au spus ca procedura respectiva a fost legala si ca el nu a intervenit in derularea acesteia.

„Dosarul de la Tribunalul Constanta unde am luat aceasta condamnare este public, poate fi consultat oricand, si oricine poate constata ca toti functionarii primariei, consilierii locali si evaluatorii implicati in vanzarea respectivelor terenuri au declarat ca procedura vanzarii a fost cea legala, si-au asumat-o, incepand de la adoptarea hotararii de Consiliu Local si pana la notar, fara ca eu sa fi intervenit in derularea ei. Primarul semneaza ultimul pe documente, obligat de lege sa duca la indeplinire hotararile Consiliului Local. Nu primarul vinde, ci Consiliul Local, nu primarul le evalueaza, ci evaluatorul profesionist acreditat. In cazul celorlalte doua abuzuri, situatia este identica: primarul nu a influentat pe nimeni, nu a impus nimanui nimic, nu a primit si nu a cerut nimic. Si totusi sunt acuzat si condamnat pentru presupusa subevaluare facuta de niste evaluatori profesionisti!”, a mai spus fostul primar al Constantei.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri