Laura Codruta Kovesi, sefa DNA, a declarat, fiind intrebata de jurnalistii de la The New York Times in legatura cu situatia politica din Romania, ca schimbarea mentalitatilor este dificila si ca ultimii cinci ani au insemnat foarte mult din perspectiva luptei anticoruptie. Cu toate acestea, ea a evitat sa comenteze pe tema deciziei CCR cu privire la revocarea sa, scrie Digi24.

Declaratia procurorului-sef al Romaniei apare intr-un articol care are ca tema eforturile liderilor din Romania de a o indeparta pe Kovesi de la sefia DNA invocand conspiratiile „statului paralel” si in care sunt analizate atat mitingul PSD, cat si discursurile liderilor si demersurile in vederea indepartarii lui Kovesi.

The New York Times atrage atentia ca in fiecare an de cand Kovesi a devenit procuror-sef al DNA aproape 1.200 de persoane au fost puse sub acuzare pentru coruptie si 1.000 au fost condamnate, printre acestia 14 ministri, 39 de secretari de stat, 14 senatori si un membru al Parlamentului european.

„Doamna Kovesi, care ramane in functie in timp ce presedintele delibereaza cu privire la viitorul ei, nu a comentat in mod direct decizia Curtii Constitutionale. Dar intr-un interviu acordat la sediul Directiei, in aceeasi cladire care a servit drept cartier general al Armatei Romane in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, ea si-a aparat institutia”, scriu jurnalistii de la The New York Times.

„Schimbarea mentalitatilor este dificila”, a tinut sa precizeze ea, adaugand ca „ultimii cinci ani au insemnat foarte mult pentru Romania”.

Ziaristii de la The New York Times mai afirma ca stilul ambitios si ferm al sefei DNA i-a adus multi dusmani din spectrul politic. Cu cat presiunea din partea lui Liviu Dragnea a crescut, ea a reactionat si mai agresiv, noteaza jurnalistii.

„Din cauza investigatiilor noastre, din cauza condamnarilor, in ultimul an si jumatate, presiunea asupra institutiei noastre cu siguranta a crescut”, a mai declarat Kovesi, adaugand: „Daca independenta procurorilor dispare - asa cum arata lucrurile acum - munca nu devine mai dificila. Devine imposibila”.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri