Fosta sefa a DIICOT, Alina Bica, a fost condamnata la 4 ani de inchisoare cu executare in dosarul Bica-Videanu, iar decizia magistratilor este definitiva, scrie Digi24.

De asemenea, instanta suprema a decis achitarea Alinei Bica in dosarul in care aceasta era anchetata alaturi de omul de afaceri Horia Simu, in care fostul procuror-sef a fost condamnat in prima instanta la trei ani si sase luni cu executare pentru favorizarea faptuitorului. Decizia este definitiva.


In ambele dosare, Alina Bica a fost condamnata in prima instanta la inchisoare cu executare. Fosta sefa a DIICOT a cerut din luna ianuarie statut de refugiat politic in Costa Rica. Sotia omului de afaceri Ovidiu Tender declara insa, saptamana trecuta, la instanta suprema, ca Bica nu s-ar mai afla in Costa Rica, ci in Panama.

Alina Bica este judecata si intr-un al treilea dosar, prvind despagubirea frauduloasa a omului de afaceri Gheorghe Stelian de catre Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP). In acest caz, instanta suprema ar putea pronunta sentinta in 29 iunie. Decizia nu va fi definitiva.

La ultimul termen al procesului in care Alina Bica este judecata dupa ce ar fi intervenit pentru clasarea unui dosar in care era implicat omul de afaceri Horia Simu, DNA a cerut majorarea condamnarii de trei ani si jumatate de inchisoare cu executare primita de Bica la instanta de fond. DNA a cerut majorarea pedepselor si pentru Horia Simu, condamnat in prima instanta la patru ani de inchisoare cu executare si pentru fostul sef al ANAF Serban Pop, care a primit la instanta de fond cinci ani de inchisoare cu executare.

De asemenea, avocatul Alinei Bica a anuntat ca a depus la Parchetul instantei supreme o plangere penala impotriva sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, si a unui alt procuror, pe care ii acuza de represiune nedreapta si cercetare abuziva.

In acest dosar, in ianuarie 2017 fosta sefa a DIICOT a fost condamnata de instanta suprema la trei ani si jumatate de inchisoare cu executare pentru favorizarea faptuitorului, fiind acuzata ca a intervenit pentru clasarea unui dosar al omului de afaceri Horia Simu.

Horia Simu a fost condamnat la patru ani de inchisoare cu executare pentru cumparare de influenta, iar fostul sef al ANAF Serban Pop a fost condamnat la cinci de inchisoare cu executare pentru infractiunea de trafic de influenta.

In septembrie 2015, fosta sefa a DIICOT Alina Bica si fostul sef al ANAF Serban Pop au fost trimisi in judecata pentru luare de mita si respectiv complicitate la dare de mita, pentru solutionarea favorabila a unui dosar al omului de afaceri Horia Simu, acuzat de dare de mita.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri