Procurorii DIICOT au inceput urmarirea penala in rem pe marginea plangerii depuse de liderul PNL Ludovic Orban impotriva premierului Viorica Dancila, pe care o acuza de inalta tradare, scrie Digi24.

Inceperea anchetei de catre procurorii DIICOT inseamna ca plangerea depusa de Ludovic Orban a trecut de controlul de regularitate, intruneste conditiile prevazute in legislatia penala privind depunerea unui denunt. Pot fi efectuate audieri sau pot fi cerute documente.

In mai, liberalii au depus la Parchetul General o plangere penala pe numele premierului Viorica Dancila si a liderului PSD, Liviu Dragnea, in contextul deciziilor luate de de sefa Executivului pe marginea mutarii Ambasadei Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim. Dupa ce Parchetul general si-a declinat competenta in analizarea acestor acuzatii, dosarul a ajuns la DIICOT.

Inalta tradare, uzurparea functiei publice, divulgare de informatii nepublice si prezentarea cu rea-credinta de date inexacte, acestea sunt acuzatiile aduse de PNL in plangerea facuta la parchet.

„Am depus o sesizare la PICCJ privind anumite fapte savarsite de Viorica Dancila, dar si de presedintele Liviu Dragnea. Aceasta sesizare este depusa de mine, Ludovic Orban, in calitate de cetatean al Romaniei. Am considerat o obligatie morala pentru mine. Niciodata nu am acceptat sa inchid ochii, sa tac, sa fiu pasiv, atunci cand am constatat lucruri grave care afecteaza interesele fundamentale ale Romaniei, iar ceea ce se intampla de o buna bucata de vreme risca sa distruga orice urma de credibilitate a Romaniei pe plan extern, risca sa dinamiteze punti care au fost construite in zeci de ani de Romania si alte tari, de asemenea risca sa puna in pericol interese fundamentale ale Romaniei care sunt puse pe taraba ca la talcioc de Dragnea si de acolitii lui pentru diferite interese de natura personala”, a declarat Ludovic Orban despre plangerea penala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri