Catalin Voicu, fost senator PSD si consilier al presedintelui Ion Iliescu, a fost condamnat definitiv de catre Curtea de Apel Bucuresti la sapte ani de inchisoare cu executare intr-un dosar in care era judecat pentru complicitate la abuz in serviciu, noteaza Agerpres.

Instanta a respins apelurile declarate de inculpati si de procurorii DNA, mentinand sentinta pronuntata de Tribunalul Bucuresti in anul 2017.

Initial, Tribunalul Bucuresti l-a condamnat pe Catalin Voicu, in februarie 2017, la cinci ani inchisoare cu executare pentru complicitate la abuz in serviciu intr-un dosar in care este acuzat de interventii la conducerea Electrica si Electrica Serv pentru ca o firma sa primeasca preferential contracte.

Instanta de fond a constatat insa ca fapta de care este acuzat Catalin Voicu este concurenta cu cea pentru care fostul senator a fost condamnat in anul 2012 la sapte ani de inchisoare si a dispus ca acesta sa execute pedeapsa cea mai grea, respectiv de sapte ani inchisoare, la care se adauga interzicerea unor drepturi pe o perioada de trei ani. Instanta a mentinut si confiscarea de la acesta a sumelor de 200.000 euro si 119.000 lei.

Tribunalul Bucuresti a mai decis ca inculpatii din acest dosar sa plateasca in solidar catre SC Servicii Energetice Moldova SA despagubiri civile de 5.284.893 de lei, echivalentul a 1.391.339 euro.

In noiembrie 2014, Catalin Voicu, fost consilier prezidential, ulterior deputat si senator, a fost trimis in judecata de DNA pentru complicitate la abuz in serviciu. Alaturi de el, au fost deferiti justitiei Nicolae Coroiu, fost director general al SC Electrica SA; Petru Andronache, la data faptelor director comercial al Sucursalei de Intretinere si Servicii Energetice (SISE) Moldova; Radu Dan Floarea, actionar majoritar la SC Tech Safety SA; Ion Dumitru Maruta, actionar si administrator al SC Tech Safety SA.

In ceea ce-l priveste pe Catalin Voicu, DNA arata ca in perioada 2004-2005, uzand de calitatea de consilier la Administratia Prezidentiala si ulterior deputat, in scopul de a sprijini firma SC Tech Safety SA, a intervenit, in doua randuri, pe langa functionari din cadrul Electrica SA, Electrica Serv SA pentru ca firma SC Tech Safety SA sa fie favorizata.

Voicu ar fi solicitat in interventii directe la directorul general al Electrica SA, Coroiu Nicolae, si la directorul economic al Electrica Serv SA acordarea de contracte firmei SC Tech Safey SA pentru livrarea de produse din domeniul protectiei muncii, in conditiile in care societatile beneficiare (Electrica SA, Electrica Serv SA, SISE Moldova) aveau produse pe stoc peste necesar si la preturi supraevaluate de la acelasi furnizor.

"Prin aceste interventii, Voicu Catalin a inlesnit infractiunea de abuz in serviciu savarsita de functionarii din cadrul Electrica SA, Electrica Serv SA, SISE Moldova, facilitand producerea prejudiciului de 5.284.892 lei, echivalent cu 1.391.339 euro", mai afirma DNA.

Sursa foto: Agerpres FOTO / Grigore Popescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri