Presedintele Comisiei parlamentare pentru legile Justitiei, deputatul Florin Iordache, a declarat luni, pentru Mediafax, ca presedintelui Klaus Iohannis ”i-a luat cam mult timp sa citeasca”, dar a catalogat drept un ”semn de normalitate” decizia privind revocarea Codrutei Kovesi.

”Nu a avut un dialog cu noi. I-a luat cam mult presedintelui sa citeasca, dar e un semn de normalitate faptul ca presedintele, care e garantul respectarii Constitutiei, a respectat aceasta decizie a Curtii Constitutionale”, a spus Florin Iordache.

Intrebat ce calitati ar trebui sa aiba viitorul sef al DNA, Iordache a spus: "In niciun caz politicul nu are niciun fel de implicare. Exista un concurs, apoi avizul CSM si presedintele Romaniei. Nu se implica politicul si Parlamentul. Viitorul sef DNA va trebui sa respecte legea si sa stopeze abuzurile".

Presedintele Klaus Iohannis a emis decretul de revocare a Laurei Codruta Kovesi de la conducerea DNA, potrivit deciziei CCR, anuntul fiind facut luni de catre purtatorul de cuvant al sefului statului, Madalina Dobrovolschi.

Citeste si: Zegrean, despre demiterea sefei DNA: Nu exista alta solutie

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri