Procurorul general Augustin Lazar a emis luni ordinul prin care Anca Jurma a fost delegata in functia de procuror sef al DNA.

"Ca urmare a decretului prin care presedintele Romaniei, domnul Klaus Werner Iohannis, a dispus revocarea din functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie a doamnei Laura Codruta Kovesi si a publicarii acestuia in Monitorul Oficial al Romaniei, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, domnul Augustin Lazar, a emis astazi ordinul de delegare in aceasta functie a doamnei Anca Jurma, procuror in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie. Doamna Anca Jurma a indeplinit pe parcursul a doua mandate atributiile de procuror sef al Serviciului de cooperare internationala si programe din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, iar ulterior a fost numita consilier al procurorului sef al Directiei Nationale Anticoruptie", se arata intr-un comunicat al Parchetului General, conform Agerpres.ro.

Potrivit sursei citate, Augustin Lazar transmite "un mesaj de incredere privind continuarea cu fermitate a activitatii anticoruptie".

"Procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, domnul Augustin Lazar, transmite un mesaj de incredere privind continuarea cu fermitate a activitatii anticoruptie, care reprezinta o prioritate a Ministerului Public, in indeplinirea rolului sau constitutional. In activitatea judiciara, Ministerul Public reprezinta interesele generale ale societatii si apara ordinea de drept, precum si drepturile si libertatile cetatenilor", afirma sursa citata.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul de revocare a Laurei Codruta Kovesi din functia de procuror sef al DNA.

Citeste si:
DNA: Noile conditii de vechime nu pot fi aplicate retroactiv
DNA: Noile conditii de...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Calin Nistor a fost delegat procuror sef la DNA