Judecatorul Cristi Danilet a anuntat, printr-o postare pe Facebook, ca a sesizat joi CSM si Inspectia Judiciara dupa ce Liviu Dragnea a declarat miercuri ca un ofiter dintr-un serviciu de informatii i-ar fi relatat ca au existat presiuni asupra completului de judecata care l-a condamnat la 3 ani si jumatate de inchisoare in dosarul angajarilor fictive.

”Azi am sesizat CSM si Inspectia Judiciara cu privire la cele semnalate de Liviu Dragnea in legatura cu influentarea unui judecator suprem”, a scris judecatorul Danilet pe Facebook.

Miercuri seara, Liviu Dragnea a declarat ca ”Este un ofiter ()… care este militar (…) si care mi-a zis ca a participat la niste discutii cu anumiti sefi din niste institutii care spuneau ca a fost aranjat un judecator din complet, dar se lucreaza in continuare.”

Mai devreme, judecatorul Danilet analizase tot pe Facebook afirmatia lui Dragnea:

”Sunt doua aspecte aici:

1. Primul aspect, grav: intalnirea dintre Presedintele Camerei Deputatilor cu un ofiter activ al serviciilor de informatii pentru a discuta de un caz privind mai multe persoane fizice aflat pe rolul instantei supreme. Cand a avut loc? Unde? In ce temei legal? Cine a mai fost de fata? Care sunt institutiile unde se discuta acest caz? De ce participa un ofiter de informatii la acea intalnire? Ce scop avea acea intalnire? Aici ar trebui sa intervina CSM pentru a atrage atentia asupra institutiilor statului in legatura cu implicarea voluntara a unor ofiteri in discutii si analize despre justitie.

2. Al doilea aspect, mult mai grav: declaratia cum ca unul dintre judecatorii cauzei ar fi fost influentat in solutia sa. In aceste conditii, Inspectia Judiciara trebuie sa se sesizeze imediat: sa il audieze ca martor pe Liviu Dragnea pentru a indica numele ofiterului de informatii, acesta din urma sa fie audiat ca martor pentru a indica numele celui care a facut influenta si asupra cui, iar judecatorul in cauza si restul membrilor din complet sa fie audiati. Daca totul a fost o minciuna, trebuie ca CSM sa iasa public sa arate acest lucru, iar independenta completului de judecata si reputatia profesionala a fiecarui membru al completului sa fie aparate! Daca cele relatate sunt reale, sa inceapa de urgenta procedurile judiciare: penale, impotriva celor care au facut instigare la abuz in serviciu (sau santaj ori poate dare de mita); disciplinare sau chiar penale, daca exista magistrati influentati”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri