Statul are de recuperat aproximativ 12 milioane de lei de la Tel Drum si Hotel Turris, firme de pe urma carora familia lui Liviu Dragnea a ajuns sa nu aiba griji financiare, potrivit unor documente consultate de G4Media.ro.

Tribunalul Bucuresti a respins saptamana trecuta cererea de revizuire a Tel Drum prin care societatea de constructii, despre care procurorii DNA sustin ca ar fi controlata de Liviu Dragnea, cerea anularea unei datorii de 2,6 milioane de lei (aproximativ 600.000 de euro) catre Fisc.

Astfel, banii trebuie recuperati de Agentia Nationala de Adminsitrare Fiscala de la Tel Drum, societate detinuta in acte de Petre Pitis, un apropiat al liderului PSD.

Nu este singura datorie pe care Tel Drum o are la ANAF. Compania din Alexandria mai are de plata alte cateva milioane bune de lei, inclusiv la bugetul pensiilor si la cel al asigurarilor de sanatate, asa cum reiese din procedura de insolventa.

Restantele la stat ale companiilor apropiate de Liviu Dragnea nu se opresc la Tel Drum. Hotel Turris SA, societate care a controlat activitatea Hotel Turris din Turnu Magurele, are si ea de plata alte 2,3 milioane de lei, asa cum reiese tot din procedura de insolventa. Cladirea hotelului este detinuta in acte de Liviu Dragnea.

Citeste si:
Liviu Dragnea: De opt luni stau in penitenciar complet nevinovat
Liviu Dragnea: De opt luni...

In total, Tel Drum si Hotel Turris, societati controlate sau detinute de Dragnea si fimilia sa, au de plata la ANAF o suma de 11,7 milioane de lei. Transformata in euro, este vorba de o datorie de 2,5 milioane la curs de 4,65 lei/euro.

Saptamana trecuta, pe 5 iulie, Liviu Dragnea il trimitea pe Ionut Misa, seful ANAF, sa recupereze datoria de 1,2 milioane de lei pe care presedintele Klaus Iohannis ar trebui sa o plateasca dupa ce a incasat mai multi ani chirii pe o cladire pe care a pierdut-o in instanta.

Citeste mai multe pe G4Media

Citeste si:
Tribunalul UE a respins cererea lui Liviu Dragnea in dosarul DGASPC
Tribunalul UE a respins...
Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ce spune un fost sef ANAF despre informatizarea institutiei