Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat astazi cererea pensionare a magistratului Valeriu Mihai Terceanu de la Tribunalul Bucuresti, care judeca si dosarul Colectiv. In aceasta situatie, procesul in cazul Colectiv ar putea fi reluat de la zero, scrie Digi24.

Cererea de eliberare din functie prin pensionare a judecatului Valeriu Mihai Terceanu de la Tribunalul Bucuresti a fost analizata in sedinta plenului CSM de marti.

Cum cererea a fost aprobata, toate actele efectuate de judecator in cazul Colectiv vor fi anulate, asa cum spune legea, astfel ca procesul - aflat de peste doi ani pe rolul Tribunalului Bucuresti - ar putea fi reluat de la zero. Procesul va fi preluat de un alt judecator.

Aceasta cauza a ajuns la Tribunalul Bucuresti dupa ce in 5 aprilie Judecatoria Sectorului 4 a decis sa reuneasca dosarul incendiului de la clubul Colectiv cu cel al fostului primar Cristian Popescu Piedone. Totodata, magistratii au respins cererea urmasilor celor decedati si a ranitilor ca statul sa fie parte in proces pentru plata despagubirilor. Judecatorii au respins si sesizarea Curtii Constitutionale cu o exceptie ridicata de juristul Ministerului de Interne.

In urma incendiului din clubul Colectiv si-au pierdut viata 64 de persoane, intre care 27 in noaptea tragediei si 37 ulterior, in spitale din Bucuresti si din strainatate, printre acestia fiind fotografi, artisti, olimpici si studenti straini.

Citeste si:
Dosarul Colectiv, amanat de Tribunal pentru lunea viitoare
Tribunalul Bucuresti a amanat...

Incendiul din 30 octombrie 2015 a izbucnit in timpul unui concert sustinut in clubul Colectiv de trupa rock bucuresteana Goodbye to Gravity, care isi lansa albumul ”Mantras of War”. Solistul Andrei Galut este singurul membru al trupei care a supravietuit tragediei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Sentinte Colectiv. Piedone, 8 ani de inchisoare cu executare