Presedintele Klaus Iohannis a contestat la Curtea Constitutionala legea care prevede ca radarele Politiei Rutiere sa fie amplasate doar pe masini marcate, pozitionate vizibil si semnalizate cu panouri afisate cu 500 - 1.000 de metri inainte, noteaza Hotnews.

Sesizarea vine dupa ce Camera Deputatilor a votat la inceputului lunii iulie, in calitate de for decizional, proiectul de lege de modificare a Codului Rutier care obliga politistii rutieri sa foloseasca radarele doar pe masini inscriptionate si in locuri semnalate cu panouri rutiere afisate inainte cu 500-1000 de metri inainte in localitate si 2 - 4 km in afara localitatii.

Presedintele Iohannis a refuzat sa promulge legea si a sesizat Curtea Constitutionala, argumentand, printre altele, ca in afara zonelor semnalizate unde se pot monta radare politistii rutieri sunt lipsiti „de posibilitatea de a proteja acest interes general, al asigurarii sigurantei pe drumurile publice”, respectiv „de prerogativa sanctionarii incalcarilor legii”.

„Ca o consecinta, conducatorii auto ar putea intelege ca pe segmentele de drum fara panouri de avertisment pot depasi viteza legala fara a fi sanctionati. Drept urmare, aplicarea legislatiei rutiere in ceea ce priveste viteza de circulatie pe drumurile publice va fi lipsita de componenta sanctiunii si se va indeparta de la scopul ei, anume acela de a proteja viata si integritatea corporala a tuturor participantilor la trafic”, se arata in sesizarea de neconstitutionalitate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri