Campania USR “Fara penali in functii publice” a adunat pana in prezent 450.000 de semnaturi, din totalul de 500.000 necesare pentru revizuirea Constitutiei in acest sens, a anuntat presedintele USR, Dan Barna, informeaza Digi24.ro.

Dan Barna a spus ca, in urmatoarele doua saptamani, o caravana formata din parlamentari USR va pleca prin tara pentru a aduna semnaturi din judetele unde nu s-a atins pragul minim de 20.000 de semnaturi.

El a anuntat ca pragul minim de semnaturi a fost aproape atins in unele judete si depasit in altele, urmand ca in alte 12 judete sa ajunga in urmatoarele doua saptamani.

“In acest moment suntem in noua judete aproape de prag sau l-am depasit. Pragul in Bucuresti, Constanta, Sibiu, Brasov, Cluj si in Timis. Celelalte judete care sunt foarte aproape sunt Arad, Bihor si Iasi. Mai sunt 12 judete unde in aceasta ultima luna de campanie trebuie sa ajungem la pragul de 20.000 de semnaturi. Aceste 12 judete care sunt tinta caravanei sunt urmatoarele: Tulcea, Galati, Neamt, Bacau, Suceava, Vaslui, Prahova, Arges, Dolj, Hunedoara, Alba si Mures”, a precizat presedintele USR.

Obiectivul USR este ca pana la finalul anului 2018 sa inainteze Parlamentului un proiect de revizuire a Constitutiei prin care sa se interzica persoanelor condamnate penal la pedeapsa inchisorii sa candideze la alegerile locale, parlamentare si prezidentiale, daca au savarsit infractiuni in mod intentionat.

Pentru ca proiectul de lege sa ajunga in Parlament sunt necesare cel putin 500.000 de semnaturi ale cetatenilor cu drept de vot din cel putin jumatate din judetele tarii, iar USR s-a angajat sa sprijine acest demers prin intermediul filialelor sale teritoriale.

Sursa foto: Facebook Fara Penali in functii publice

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri