Tudorel Toader si-a intrerupt concendiul pentru o intalnire cu procurorul-sef interimar al DNA. Ministrul Justitiei se intalneste marti dimineata cu Anca Jurma, procurorul sef interimar al Directiei Nationale Anticoruptie, una dintre temele ce vor fi luate in discutie fiind situatia procurorilor delegati la DNA, informeaza Agerpres. La intalnire va lua parte si procurorul general Augustin Lazar.

Tema respectiva a intrat in atentia opiniei publice dupa ce procurorul-sef adjunct al DNA, Calin Nistor, a declarat, vineri seara, ca la DNA sunt delegati 7 sau 8 procurori. Ulterior, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a afirmat ca asteapta de la Calin Nistor „un raspuns corect si complet”, mentionand ca sunt, de fapt, 20 de delegari la DNA.

Luni, DNA a prezentat intr-un comunicat de presa situatia procurorilor delegati.

„Numarul procurorilor delegati la DNA de la alte parchete este 12. Numarul procurorilor numiti in DNA si delegati in functii de conducere este 26. Numarul procurorilor de la alte parchete delegati in DNA in functii de conducere este 3. Numarul procurorilor numiti in DNA si delegati la alte parchete este 2”, spune DNA.

Tot luni, procurorul general Augustin Lazar a dispus incetarea delegarii in cadrul DNA pentru sase procurori, care nu indeplinesc conditia de vechime in functie de minim opt ani, in urma intrarii in vigoare a modificarilor aduse Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciara.

Sase procurori DNA interimari pleaca din DNA pentru ca nu au vechimea de minimum 8 ani ceruta de noua lege privind organizarea judiciara (304/2004 – parte din pachetul celor trei legi ale Justitiei, modificata de majoritatea PSD-ALDE-UDMR). Anterior modificarii, actul normativ prevedea ca pot fi delegati la DNA procurorii care au vechime de 6 ani in profesie.

Un alt subiect al discutiilor s-ar putea referi la intalnirea pe care Anca Jurma a avut-o pe 17 iulie cu ambasadorul SUA in Romania, Hans Klemm.

„Voi incerca sa am o discutie cu dansii (Augustin Lazar si Anca Jurma, n.r.) cat de curand, sa ii invit la Ministerul Justitiei, sa intreb cat de normal este ca un procuror-sef sa se duca la o ambasada ca l-a chemat nu stiu care ambasador, l-a invitat, ma rog, sa-l felicite pentru faptul ca a fost soare astazi si n-a plouat (...) Procurorul colaboreaza pe linie orizontala cu structurile aferente dintr-un stat: cu procurorii din America, din Franta. Ambasadorii colaboreaza si se coordoneaza cu ministrul de Externe, nu cu procurorii. Ii voi intreba: 'aveti reprezentativitatea aceasta a relatiilor externe?', Categoric ca nu o au”, declara pe 2 august Tudorel Toader.

Tudorel Toader si Anca Jurma ar putea discuta si despre cele 300 de dosare de la DNA in care sunt cercetati magistrati, dosare care trebuie mutate la Sectia pentru investigarea infractiunilor din Justitie ce urmeaza sa fie infiintata in cadrul Parchetului General.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri