Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie anunta ca, pana joi, au fost inregistrate 651 de plangeri penale ca urmare a violentelor inregistrate la protestul din 10 august, potrivit Digi24.

„In urma activitatilor desfasurate pana astazi, 23 august 2018, in cauza aflata pe rolul Sectiei parchetelor militare avand ca obiect cercetarea incidentelor violente petrecute cu ocazia manifestatiei din Piata Victoriei din Bucuresti, numarul plangerilor penale inregistrate a ajuns la 651, fiind efectuate in continuare activitati privind identificarea persoanelor care au fost implicate in comiterea violentelor”, transmite Parchetul General, printr-un comunicat de presa.

In urma cu doua zile, procurorii anuntau si ca in dosarul inregistrat la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de trei inculpati pentru savarsirea infractiunilor de ultraj si tulburarea ordinii si linistii publice (pentru doi dintre acestia) si respectiv nerespectarea regimului armelor si munitiilor, in forma sustragerii unei arme (pentru cel de-al treilea). Cercetarile continua cu inculpatii aflati in stare de arest preventiv.

De asemenea, la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti erau inregistrate 22 de dosare penale, intr-unul dintre acestea fiind inceputa urmarirea penala in personam, pusa in miscare actiunea penala si dispusa, totodata, masura preventiva a controlului judiciar fata de un inculpat pentru savarsirea infractiunilor de lovire sau alte violente si ultraj. In celelalte 21 de dosare a fost inceputa urmarirea penala in rem sub aspectul savarsirii uneia sau unora dintre urmatoarele infractiuni: ultraj (17 cauze), lovire sau alte violente (o cauza), distrugere (o cauza), instigare publica (o cauza), incitare la ura sau discriminare (o cauza), tulburarea ordinii si linistii publice (o cauza), furt calificat (o cauza) si portul sau folosirea fara drept de obiecte periculoase (o cauza).

Jandarmeria sustine ca...
Citeste si: Jandarmeria: autospecialele filmate nu se deplasau spre Bucuresti

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
10 august: Procurorii extind acuzatiile pentru sefii din Jandarmerie