Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a reactionat dur dupa afirmatiile facute luni de ministrul Justitiei, Tudorel Toader, potrivit carora "Ministerul Public s-a indepartat treptat de la rolul constitutional pe care-l are (...) s-a indepartat progresiv de la rolul de garantare a drepturilor si libertatilor cetatenesti".

Astfel, CSM considera ca declaratiile lui Tudorel Toader reprezinta "afirmatii grave la adresa justitiei din Romania".

"Sectia pentru procurori a luat act cu ingrijorare de declaratiile publice ale ministrului Justitiei din data de 27.08.2018, potrivit carora "Ministerul Public s-a indepartat treptat de la rolul constitutional pe care-l are (...) s-a indepartat progresiv de la rolul de garantare a drepturilor si libertatilor cetatenesti", noteaza Ziare.com.

Aceste declaratii care acrediteaza ideea ca procurorii isi desfasoara activitatea cu incalcarea cadrului legal si a libertatilor fundamentale ale cetatenilor reprezinta afirmatii grave la adresa justitiei din Romania", se arata intr-un comunicat al CSM.

Mai mult, sectia pentru procurori atrage atentia ca astfel de afirmatii cu caracter general pun la indoiala activitatea si credibilitatea Ministerului Public.

Vezi si: Toader il evalueaza pe Lazar din cauza protocoalelor despre care "nu a stiut". Procurorul general demonstreaza ca nu e asa

"Sectia pentru procurori subliniaza nevoia unui mesaj public echilibrat si responsabil care sa consolideze increderea cetateanului in actul de justitie, indatorire care revine deopotriva tuturor reprezentantilor institutiilor publice, inclusiv ministrului Justitiei", se mai arata in comunicat.

Declaratia la care face referire CSM a fost facuta luni dimineata, in momentul in care ministrul Justitiei dadea explicatii despre demararea procedurii de evaluare a procurorului general Augustin Lazar, sustinand ca decizia nu a venit din senin.

"Nu comentez comentariile altora, dar va pot spune urmatorul lucru. Decizia de demarare a procedurii de evaluare nu a venit nici din senin, nici circumstantial. Eu am observat de-a lungul timpului si probabil ati observat si dvs cum Ministerul Public s-a indepartat treptat de la rolul constitutional pe care-l are (...) s-a indepartat progresiv de la rolul de garantare a drepturilor si libertatilor cetatenesti", a spus Toader.

Sursa foto: Michal Kalasek / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri