Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a afirmat, miercuri, ca va solicita CSM un raspuns oficial din care sa rezulte ''cat de ingrijorati" au fost procurorii din CSM la solicitarea unanima a procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Brasov de suspendare a deciziilor Curtii Constitutionale, noteaza Agerpres.

"Ingrijorarea secventiala a procurorilor din CSM! Pe data de 27 august 2018 declaram faptul ca "Ministerul Public s-a indepartat de rolul constitutional pe care il are". Pe data de 28 august 2018, procurorii din CSM (din care face parte si procurorul general de la PICCJ) au luat act cu ingrijorare de respectiva declaratie. Astazi, 29 august 2018, voi solicita de la CSM un raspuns oficial din care sa rezulte cat de ingrijorati au fost aceeasi procurori din CSM la solicitarea unanima a procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Brasov de suspendare a deciziilor Curtii Constitutionale!", a scris Toader pe Facebook.

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) considera ca ultimele afirmatii ale ministrului Justitiei, Tudorel Toader, referitoare la activitatea procurorilor, pot afecta credibilitatea Ministerului Public.

"Sectia pentru procurori a luat act cu ingrijorare de declaratiile publice ale ministrului Justitiei din data de 27.08.2018, potrivit carora 'Ministerul Public s-a indepartat treptat de la rolul constitutional pe care-l are, (...) s-a indepartat progresiv de la rolul de garantare a drepturilor si libertatilor cetatenesti'. Aceste declaratii care acrediteaza ideea ca procurorii isi desfasoara activitatea cu incalcarea cadrului legal si a libertatilor fundamentale ale cetatenilor reprezinta afirmatii grave la adresa Justitiei din Romania. Sectia pentru procurori atrage atentia ca astfel de afirmatii cu caracter general sunt de natura a pune la indoiala activitatea si credibilitatea Ministerului Public", se arata intr-un comunicat al CSM transmis, marti, AGERPRES.

Citeste si:
NU cresc salariile angajatilor de la Biblioteca Nationala si muzee
Angajatii de la Biblioteca...
Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Laura Codruta Kovesi vrea un buget mai mare pentru Parchetul European
Setari Cookie-uri