Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 extinde ancheta in cazul violentelor fata de Jandarmerie de la protestul diasporei. 62 de militari au fost agresati in timpul protestului, spun anchetatorii.

Pe baza declaratiilor primite de anchetatori, 62 de jandarmi au fost agresati la protestul de pe 10 august. Nu toti au depus insa plangere la Parchet. Magistratii au extins ancheta in cazul lor si vor sa afle exact de unde si in ce context au pornit violentele de la mitingul diasporei, noteaza Digi24.

Pana acum, atat la Parchetul Militar cat si la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie s-au inregistrat peste 700 de plangeri penale, venite din partea persoanelor care au suferit vatamari si au fost agresate la protestul diasporei, iar unii dintre ei au spus ca vor cere daune pentru cele patimite.

Procurorii militari de la Parchetul General continua cercetarile si au cerut o expertiza fizico-chimica a gazelor lacrimogene folosite de catre jandarmi la protestul din 10 august, cercetarile urmand a fi efectuate de experti din Institutul de Expertize Criminalistice.

In continuare, in acest caz, se desfasoara investigatii pentru identificarea persoanelor implicate in comiterea de violente, inclusiv din randul fortelor de ordine.

Citeste si:
Protest 10 august. Numarul plangerilor penale a ajuns la 651
Protest 10 august. Parchetul...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Procurorul militar care a deschis ancheta dupa proteste, cercetat
Setari Cookie-uri