Judecatorul din Dosarul Colectiv Valeriu Terceanu s-a pensionat, presedintele Klaus Iohannis semnand vineri decretul de eliberare din functie, informeaza Administratia Prezidentiala.

Astfel procesul ar putea fi reluat de la zero.

In 24 iulie, plenul CSM a aprobat, cu unanimitate, cererea de pensionare depusa de Valeriu Mihail Terceanu, judecatorul din dosarul Colectiv, noteaza Hotnews.

In conditiile in care cererea de pensionare a judecatorului a fost aprobata cu unanimitate de catre plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), dosarul va fi preluat de un alt magistrat care, cel mai probabil, va fi nevoit sa reia toate procedurile facute pana acum de Valeriu Mihail Terceanu.

Intrebata, marti, ce se intampla cu dosarul Colectiv in conditiile in care judecatorul se pensioneaza, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Cristina Tarcea, a declarat ca este de competenta instantei respective sa ia decizia.

Urmatorul termen in dosar, care se judeca la Tribunalul Bucuresti, a fost fixat pentru data de 10 septembrie.

Reprezentantii victimelor din incendiul Colectiv au acuzat de nenumarate ori tergiversarea dosarului. Eugen Iancu, presedintele Asociatiei Colectiv, a declarat ca, pana la sfarsitul acestui an nu se va mai intampla nimic in procesul „Colectiv”.

„Ce mi se pare anormal este fapul ca exista pericolul ca acest dosar sa se reia de la zero. Iar aici avem o mare problema, pentru ca mai sunt trei luni si se fac trei ani de la aceasta tragedie, iar procesul sta pe loc. Am stat doi ani si jumatate ca sa inceapa procesul, care are doua infatisari pe fond, iar acum a aparut aceasta lovitura, mai ales ca in septembrie trebuia sa fie urmatoarea infatisare”, a declarat Eugen Iancu, presedintele Asociatiei Colectiv GTG 3010 si parintele unui tanar decedat dupa incendiul de la Colectiv.

Presedintele Asociatiei Colectiv este de parere ce se doreste tergiversarea procesului, iar ancheta decurge foarte greu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri