Ministerul Muncii are o prima reactie in scandalul provocat de Darius Valcov, dupa ce acesta a publicat, intr-o postare pe Facebook, fisa medicala a unui protestatar. Pe scurt, concluzia ministerului: nu este vorba despre un document medical, ale carui informatii nu trebuie divulgate, ci despre unul administrativ. Ba mai mult, Corpul de Control va demara o ancheta pentru a verifica daca barbatul era capabil sa isi creasca cei doi copii, din cauza diagnosticului, scrie Digi24.

Conform unui comunicat al Ministerului Muncii, aceasta reprezenta documentul de incadrare in gradul de handicap si facea parte din dosarul de pensionare pe motiv de invaliditate. Concluzia ar fi ca nu este vorba despre un document medical, ale carui informatii nu trebuie divulgate, ci despre unul administrativ.

Documentul are valabilitate de un an si a fost intocmit in patru exemplare, dintre care unul a ajuns la angajatorul barbatului.

Argumentele par sa sugereze ca, in aceste conditii, actul in care apar informatii medicale poate fi facut public fara niciun fel de probleme.

Codul Penal spune altceva

Cu totul altceva scrie in Codul Penal, unde sunt prevazute sanctiuni cu inchisoarea pana la 2 ani pentru divulgarea fara consimtamantul pacientului a unei boli de care acesta sufera sau a starii de sanatate. Cu pana la sase ani se pedepseste instigarea la ura pe temei de boala cronica necontagioasa, precizeaza aceeasi lege.

Comunicatul Ministerului Muncii precizeaza ca va fi verificata situatia barbatului ale carui date sunt acum publice.

Ministerul Muncii ancheteaza cetateanul sa vada de ce primeste pensie si cum si-a crescut copiii

Mai exact, Corpul de Control urmeaza sa vada daca acesta era capabil sa aiba grija de cei doi copii ai sai, din cauza diagnosticului sau si daca la momentul respectiv a fost sesizata Protectia Copilului.

Reactia Ministerului Muncii vine la mai mult de 24 de ore dupa postarile lui Darius Valcov si dupa ce Liviu Dragnea i-a luat apararea acestuia. „A fost o postare privata”, spune liderul PSD despre gestul consilierului pe probleme economice al premierului. Liviu Dragnea sustine ca nu intelege de ce nu au fost atatea critici si atunci cand au fost facute publice informatii din anchete ale DNA. In schimb, liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, admite ca Darius Valcov a depasit limita. Iar Grupul Minoritatilor Nationale din Parlament cere demiterea acestuia, dupa o a doua postare pe Facebook, in care sustine ca Forumul Democrat al Germanilor din Romania ar fi continuatorul unei organizatii naziste.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri