Adina Florea este propunerea pentru functia de procuror-sef al DNA, conform anuntului facut acum cateva minute de ministrul Justitiei Tudorel Toader.

''In urma desfasurarii procedurii de selectie care a avut loc in perioada 6 august – 4 septembrie 2018, la sediul Ministerului Justitiei, va aducem la cunostinta faptul ca propunerea ministrului justitiei Tudorel TOADER pentru numirea in functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie este doamna Adina FLOREA.'', este mesajul transmis pe site-ul Ministerului Justitiei.

In conformitate cu dispozitiile art. 54 alin. 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, urmeaza ca aceasta propunere sa fie transmisa Consiliului Superior al Magistraturii in vederea obtinerii avizului consultativ, si ulterior, Presedintelui Romaniei, domnul Klaus IOHANNIS, pentru numirea in functie.

In 2010, Adina Florea a dispus redeschiderea dosarului in care fostul primar Radu Mazare era acuzat ca a purtat la o defilare de moda o uniforma nazista. Mazare a citicat-o in mod repetat la acel moment.

Vezi aici proiectul managerial al Adinei Florea

Adina Florea este procuror in cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta. Timp de mai multi ani, Adina Florea a condus Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta, ulterior ocupand si functia de procuror general adjunct al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, spunea ca ii cunoaste pe unii dintre candidatii inscrisi in concursul pentru ocuparea functiei de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), ca le cunoaste "evolutiile profesoinale", dar si "atitudinile etice, morale".

Propunerea/propunerile ministrului justitiei va fi/vor fi inaintate Consiliului Superior al Magistraturii - Sectia pentru procurori, in vederea obtinerii avizului acestei institutii. Ulterior obtinerii avizului Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul Justitiei inainteaza propunerea presedintelui, in vederea numirii in functia de conducere.

Prima selectie pentru postul de procuror-sef al DNA a inceput in 9 iulie, imediat dupa anuntul privind semnarea decretului de catre presedintele Klaus Iohannis pentru revocarea din functie a Laurei Codruta Kovesi.

Cei patru candidati pentru postul de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie au fost Florentina Mirica, procurorul sef al Serviciului combatere a coruptiei in justitie din DNA, procurorul sef adjunct al DNA Marius Iacob, procurorul sef al Sectiei judiciare penale din DNA Elena Grecu si Cristian Lazar, adjunctul Sectiei de urmarire penala si criminalistica din Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Sursa foto: Cugetliber.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri