Catalin Paraschiv, seful Brigazii Speciale a Jandarmeriei Romane, cel care a coordonat actiunea jandarmilor din data de 10 august, a venit, joi, la Parchetul General pentru a fi audiat de procurorii militari in dosarul violentelor. Si alti angajati ai unor institutii publice ar urma sa fie audiati in cursul acestei zile, potrivit Ziare.com.

Colonelul Catalin Paraschiv a fost audiat aproximativ doua ore de procurorii militari, in dosarul privind interventia jandarmilor la protestul din 10 august.

La iesirea din sediul Parchetului, Paraschiv a fost intrebat de jurnalisti daca a fost pus sub acuzare. "Nu am fost pus. Am calitatea de martor. Am declarat efectiv ce s-a intamplat in acea seara si atata tot", a spus Paraschiv.

Intrebat daca avea informatii despre o posibila tentativa de lovitura de stat, Paraschiv a afirmat: "Eu sunt comandantul Brigazii Speciale de Interventie, cred ca nu va adresati cui trebuie. Eu nu am avut informatii de aceasta natura. Rugamintea mea, fiind o actiune penala in desfasurare, nu pot sa dau mai multe explicatii. Sunt militar".

Totodata, el a aratat ca isi asuma toate faptele jandarmilor din subordinea sa. "Eu am avut purtare abuziva? Asteptam sa vedem parerea procurorilor. (...) Imi asum toate faptele jandarmilor mei. (...) Brigada Speciala a actionat conform legii, in limita si spiritul ei", a mai spus Paraschiv, raspunzand la alte intrebari.

Procurorii militari au deschis un dosar penal in care s-a inceput urmarirea penala in rem pentru savarsirea infractiunilor de purtare abuziva, abuz in serviciu si neglijenta in serviciu in legatura cu modul in care au intervenit jandarmii in timpul protestului din 10 august.

Paraschiv a mai fost audiat ca martor in acest dosar pe 23 august. "Nu pot da nicio declaratie pe parcursul anchetei, sunt militar. Va da detalii Parchetul sau avocatul meu, daca va fi cazul", a spus atunci Paraschiv.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri