Procurorii DIICOT au clasat dosarul privind presupuse fapte de inalte tradare savarsite de premierul Viorica Dancila, deschis ca urmare a unei plangeri a lui Ludovic Orban.

Clasarea cauzei a fost realizata pentru ca ”fapta nu exista”, potrivit unui comunicat DIICOT, scrie G4Media.

Comunicatul integral:

Urmare a interesului manifestat de catre reprezentantii mass-media cu privire la cauza penala ce are ca obiect sesizarea formulata de catre d-nul Ludovic Orban impotriva d-nei Dancila Vasilica, prim-ministru al Guvernului Romaniei, Biroul de informare si Relatii Publice din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizat si Terorism este imputernicit sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele:

Prin ordonanta din data de 27 septembrie 2018 procurorii DIICOT-Structura Centrala au dispus clasarea cauzei penale cu privire la savarsirea infractiunilor de inalta tradare, prev. si ped. de art.398 C.p. rap. la art.394 lit.b C.p., de divulgare a secretului care pericliteaza securitatea nationala prev. si ped de art.407 al.1 C.p., de uzurpare a functiei, prev. si ped. de art.300 C.p., de divulgarea informatiilor secrete de serviciu sau nepublice, prev. si ped. de art.304 C.p. si de prezentarea, cu rea-credinta, de date inexacte Parlamentului sau Presedintelui Romaniei cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde savarsirea unor fapte de natura sa aduca atingere intereselor statului, prev. si ped. de art.8 al.1 lit.b din Legea 115/1999 privind responsabilitatea ministeriala, republicata, intrucat faptele nu exista.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri