Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis, luni, o cerere a DNA de redeschidere a urmaririi penale intr-un dosar care il vizeaza pe presedintele PSD, Liviu Dragnea.

Instanta suprema a admis cererea DNA de redeschidere a urmaririi penale in rem si numai cu privire la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice, noteaza Ziare.com.

DNA a depus cererea pe data de 3 iulie si are ca obiect "confirmare redeschidere urmarire penala (art. 335 alin. 4 NCPP) ". Dosarul il vizeaza pe Liviu Dragnea, dar si alte persoane: Mugur Bataus, Victor Piperea, Gheorghe Giui, Ion Mirancea, Victorita Pascutu si Marian Fiscuci.

O cerere similara urmeaza sa fie luata in discutie marti la Tribunalul Teleorman. DNA cere redeschiderea anchetei in cazul societatii Modul Proiect SA, al asociatiei Tel Drum-Euroconstruct Trading '98 si al inginerului proiectant Doru Catalin Gudei.

Anchetele in cazul celor doua dosare au fost inchise de procurorii DNA, insa anchetatorii au descoperit noi indicii in aceste spete. Este vorba de modul in care firma Tel Drum primea contracte publice, inclusiv din fonduri europene.

Ambele dosare au legatura cu cel de-al treilea caz deschis pe numele lui Liviu Dragnea, in care liderul PSD este acuzat ca s-ar afla in spatele societatii Tel Drum. Acuzatiile: doua infractiuni de abuz in serviciu, doua de frauda cu fonduri europene si constituire de grup infractional organizat.

Acest caz nu poate fi solutionat, insa, pana cand instantele nu vor decide daca redeschid urmarirea penala.

Ce spunea Dragnea: Nu este o surpriza

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a declarat, saptamana trecuta, ca nu este "o surpriza" faptul ca DNA a cerut redeschiderea unui dosar care il vizeaza si ca el nu a stiut la acea vreme ca e anchetat, primind doar solutia de neincepere a urmaririi penale dupa cinci ani.

"Dar ce asta este vreo surpriza? Eu zic sa mai caute prin arhiva ca or mai fi dosare pe care nici ei nu mai tin minte sa le redeschida. Nu tot ei mi-au dat neincepere? Eu nici nu stiam ca sunt anchetat atunci. Am primit doar neinceperea dupa cinci ani de ancheta", a afirmat Dragnea, la Parlament.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri