Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, miercuri seara, ca va trimite propunerea pentru sefia DNA catre presedintele Klaus Iohannis chiar daca Sectia pentru procurori nu va da un aviz consultativ in aceasta privinta sau daca nu se vor intruni toti membrii, desi asa prevede legea, noteaza Ziare.com

"Audierea va fi pe data de 8 octombrie, voi fi prezent. (...) Sa ne imaginam ca pe 8 nu au putut sa vina toti membrii Sectiei de procurori, eu ce, stau o luna de zile? Eu voi da drumul la propunere catre presedinte. (...) Daca pe 8 (octombrie, n. red.) nu imi dau avizul. (...) Daca pe 8 nu avem o decizie si nu avem cvorum de sedinta la Sectia de procurori, nu-i mai astept si dau drumul la propunere", a declarat ministrul Tudorel Toader, la Romania TV.

Procurorii CSM au amanat audierea Adinei Florea, propunerea ministrului Justitiei pentru sefia DNA, pana in momentul in care se va lamuri daca aceasta face sau nu obiectul unei abateri disciplinare. Urmatoarea audiere va avea loc pe 8 octombrie. Decizia a fost luata cu patru voturi pentru si doua impotriva.

Decizia a venit dupa ce procurorul general, Augustin Lazar, a anuntat ca a sesizat Inspectia Judiciara privind scurgerea de informatii de la Parchetul Curtii de Apel Constanta, de unde privine Adina Florea. Este vorba despre protocolul secret din 2016 incheiat intre SRI si Ministerul Public, publicat de Darius Valcov.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri