Potrivit unor surse politice, ordonanta de urgenta pe tema Legilor Justitiei ar viza modificari ale legilor privind CSM si statutul magistratilor, urmand sa fie acceptate doua din cele sapte obiectii formulate de Comisia de la Venetia, scrie Ziare.com.

Conform surselor citate, la legea 317 se va modifica modalitatea de revocare a membrilor Consiliului Superior al Magistraturii, considerandu-se ca este criticabil modul prea usor in care pot fi revocati acestia, fiindca se creeaza o instabilitate la nivelul CSM.

De asemenea, Legea 303 va fi modificata in privinta pensionarii magistratilor dupa 20 de ani de activitate, avand in vedere ca se depopuleaza sistemul.

Sursele citate precizeaza ca celelalte observatii facute de Comisia de la Venetia, intre care si una referitoare la infiintarea sectiei speciale pentru investigarea magistratilor, nu pot fi acceptate.

La finalul sedintei de guvern de joi la care a participat si Tudorel Toader, purtatorul de cuvant al Executivului, Nelu Barbu, a declarat, la solicitarea presei, ca tema ordonantei nu a fost abordata de membrii Cabinetului Dancila.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri