Procurorul general Augustin Lazar a declarat marti ca Sectia de investigare a magistratilor va prelua de la alte parchete aproximativ 1.400 de dosare.

"Circa 1.400 de dosare. Este un volum important de dosare si astazi va incepe activitatea. Vom avea un comunicat de presa", a spus Lazar, la sediul Parchetului General, scrie Agerpres.

Sectia de investigare a infractiunilor din Justitie din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie isi incepe marti activitatea.

Adina Florea, propusa pentru functia de procuror-sef adjunct al acestei sectii

Potrivit unor surse judiciare, Adina Florea a fost propusa pentru functia de procuror-sef adjunct al acestei sectii, propunerea fiind facuta de procurorul-sef al sectiei, Florena Esther Sterschi, care a trimis o solicitare in acest sens catre CSM.

Alaturi de Florena Esther Sterschi si Adina Florea, in cadrul Sectiei mai lucreaza alti trei procurori - Codruta Simona Chindea, Sorin Iasinovschi si Magdalena Olteanu.

Pe 10 octombrie, Guvernul a adoptat o ordonanta de urgenta privind unele masuri pentru operationalizarea Sectiei de investigare a infractiunilor din Justitie, urmare a intrarii in vigoare a Legii 207 pentru modificarea Legii 304/2004 privind organizarea judiciara si care prevede infiintarea acestei sectii speciale.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, declara la momentul adoptarii OUG ca Sectia de investigare a infractiunilor din Justitie va prelua de la DNA dosarele in curs, dar si dosarele solutionate, care ii vizeaza pe magistrati.

"Din momentul publicarii in Monitorul Oficial, din momentul intrarii in vigoare a ordonantei, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde va functiona Sectia, are un termen in care sa asigure buna desfasurare a activitatii, adica spatiile necesare, personalul auxiliar, personalul de specialitate si, sigur, aparatura si cele necesare desfasurarii activitatii", afirma Tudorel Toader.

Sursa foto: Michal Kalasek / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri