Procurorul general Augustin Lazar i-a raspuns, miercuri seara, ministrului Justitiei, Tudorel Toader, care a cerut revocarea sa din functie. Lazar a spus ca el nu vede nicio contestare reala a activitatii sale, in cele 20 de "capete de acuzare" insirate de ministru, ci doar "exagerari vizibile si interesate".

Lazar a spus ca va demonta cu documente punct cu punct raportul in zilele urmatoare, punand la indoiala ca ministrul Justitiei ar fi singurul autor al "acestor ziceri penibile", scrie Ziare.com.

Procurorul general a raspuns insa si acum unora dintre acuzatii si insinuari. Despre faptul ca ministrul Justitiei sustine ca ar fi fost numit in functie fara sa fie respectata procedura legala, Lazar a explicat cum este in realitate situatia.

In momentul in care a vorbit de nedreptatea pe care o simte in acest moment important nu doar pentru cariera lui, ci pentru tara, Lazar a avut glasul marcat de o mare emotie. El le-a cerut romanilor sa aiba incredere in procurori, pentru ca acestia vor transmite generatiilor urmatoare faclia demnitatii si a independentei Justitiei.

"Va rog sa-mi scuzati starea emotionala, dar nu mi-e indiferent la ceea ce va spun eu in acest moment si ma simt intr-un moment special nu numai al carierei mele, ci intr-un moment special al Romaniei.

Iar faclia despre care cineva a sustinut in desert ca nu este tocmai asa cum trebuie o sa aiba surpriza sa o vada circuland de la vechea generatie la noua generatie si vom avea mereu magistrati independenti ca stare de spirit, nu trebuie sa fie tot aceiasi, ca mandatele uzeaza, dar vor transmite faclia demnitatii si independetei magistraturii spre generatiile urmatoare.

Si asa sa ne ajute Dumnezeu, precum am jurat noi cand am intrat in magistratura", a spus procurorul general Augustin Lazar, cu lacrimi in ochi, la finalul declaratiei de presa sustinute miercuri seara.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri