Curtea de Apel Bucuresti a amanat, vineri, pentru 23 noiembrie, procesul in care presedintele PSD, Liviu Dragnea, contesta decizia Instantei supreme de a nu aplica noile reglementari privind formarea completurilor de cinci judecatori, informeaza Agerpres.

Judecatorii au decis amanarea pe motiv ca citatia transmisa Florentinei Gabriela Barbir, intervenient in acest caz, s-a intors la Curtea de Apel Bucuresti, procedura de citare nefiind indeplinita.

Pe 5 octombrie, Liviu Dragnea a depus in instanta o cerere, prin care solicita anularea unei decizii a Colegiului de conducere al Instantei supreme, prin care s-a hotarat sa nu fie aplicata noua procedura de constituire a completurilor de cinci judecatori, prevazuta de Legea 304/2004.

Dragnea sustinea, in cererea depusa, ca Instanta suprema si-a asumat aplicarea selectiva a prevederilor Legii 304/2004, iar nerespectarea normelor privind compunerea completurilor de cinci judecatori afecteaza legalitatea hotararilor judecatoresti, pronuntate dupa data de 23 iulie 2018, cand au intrat in vigoare noile dispozitii.

Vechea procedura prevedea ca judecatorii din completurile de cinci de la Instanta suprema sunt alesi prin tragere la sorti, cu exceptia presedintilor. In prezent, completurile de cinci judecatori in materie penala sunt conduse de vicepresedintele ICCJ - Iulian Dragomir si presedintele Sectiei Penale - Mirela Sorina Popescu.

Noua procedura introdusa prin modificarea Legii 304/2004 stipuleaza ca sunt trasi la sorti toti membrii completurilor de cinci.

La inceputul lunii septembrie, Colegiul de conducere al Inaltei Curti a decis sa nu aplice noile prevederi ale Legii 304/2004 in legatura cu alegerea completurilor de cinci judecatori, pe motiv ca legea nu are dispozitii tranzitorii, care sa impuna, pentru anul 2018, tragerea la sorti a acestora.

Liviu Dragnea este judecat in dosarul DGASPC Teleorman de un complet de judecata condus de Iulian Dragomir.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri