Consiliul Superior al Magistraturii i-a raspuns, luni, in scris procurorului general Augustin Lazar la solicitarea facuta vineri, cand a cerut sa i se comunice daca la dosarul sau de candidatura exista o solutie de clasare intr-un dosar ce-l viza pe presedintele Klaus Iohannis.

In raspunsul scris trimis de CSM catre Lazar se arata ca "nu a fost identificat niciun document cu obiectul invocat in solicitare", scrie Ziare.com.

"Urmare a adresei dumneavoastra nr. 2631/C/2018, va aducem la cunostinta ca in urma verificarii documentatiei atasate la lucrarea noastra nr. 8012/2016 (avand ca obiect avizarea propunerii ministrului Justitiei de numire in functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a domnului Augustin Lazar, procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia), nu a fost identificat niciun document cu obiectul invocat in solicitarea dumneavoastra", este raspunsul trimis procurorului general de catre CSM.

Vezi aici documentul

Conflict Toader - Lazar in legatura cu un dosar clasat

Procurorul general Augustin Lazar si ministrul Justitiei Tudorel Toader au intrat intr-o adevarata confruntare privind existenta unei ordonante de clasare in cazul lui Klaus Iohannis, care ar fi fost semnata de Augustin Lazar, in perioada cand acesta avea o functie de conducere la Parchetul Curtii de Apel Alba Iulia.

Documentul ar fi fost in mapa lui Augustin Lazar, in 2016, cand a candidat pentru sefia Parchetului General, sustine Toader.

Insa Lazar a precizat vineri ca nu a instrumentat niciun dosar al presedintelui Klaus Iohannis. Mai mult, Lazar a adaugat, pentru Realitatea TV, ca a cerut informatii de la CSM, daca la mapa profesionala exista vreo astfel de lucrare si i s-a raspuns ca nu. Ulterior, el a spus ca precizarea a fost facuta telefonic si a cerut si un raspuns in scris de la Conisiliu.

Pe de alta parte, Toader a anuntat ca va publica in urmatoarele zile rezolutia de clasare a dosarului care il viza pe Klaus Iohannis, pe care a gasit-o in dosarul de candidatura a procurorului general, Augustin Lazar.

Pe de alta parte, Parchetul Curtii de Apel Alba Iulia a aratat pentru Ziare.com ca Augustin Lazar nu a solutionat si nici nu a confirmat vreun dosar in care apare numele presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis.

Sursa foto: Michal Kalasek / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri