Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, promite ca in cursul zilei de azi va raspunde la toate intrebarile, in contextul conflictului deschis cu procurorul general Augustin Lazar. De asemenea, ministrul Justitiei a reiterat ca nu renunta la procedura de revocare a procurorului general, scrie Agerpres.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat ca nu va pleca marti de la minister pana nu va oferi toate raspunsurile in legatura cu dosarul de candidatura al procurorului general Augustin Lazar.

"Astazi nu plec de la Ministerul Justitiei pana nu ofer toate raspunsurile. Fac din nou un apel la dumneavoastra, probabil nu puteti sa-l respectati intru totul, de informare corecta a opiniei publice. Sigur nu am sa ma refer la speculatiile pe care le-ati facut de ce si-a luat ministrul 4-5 zile de concediu. Dar nici nu pot sa raspund la toate afirmatiile din spatiul public, pentru ca, pur si simplu, unii se baga in vorba. O anumita persoana explica ieri cum este cu mapa profesionala. Pai, eu am vorbit tot timpul de dosarul de candidatura, nu de mapa profesionala (...). Astazi nu plec de la minister pana nu raspund la toate intrebarile", a afirmat Toader la sediul Ministerului Justitiei.

"Nu renunt la procedura de revocare"

Luni, Tudorel Toader a reiterat intr-o postare pe Facebook ca nu renunta la procedura de revocare a procurorului general, Augustin Lazar.

"Nu renunt la procedura de revocare a actualului procuror general. Este de observat si abordarea diferita de la Palatul Cotroceni - cererea de revocare 'nu este oportuna politic/nu este oportuna', spre deosebire de cererea de revocare 'este inadecvata' !!!", a scris Tudorel Toader.

De asemenea, el a anuntat ca va publica, marti, procedura si graficul de numire, precum si dosarul de candidatura al procurorului general.

"Maine voi prezenta procedura si graficul de numire a celui care ocupa postul de procuror general. Maine voi face public si continutul dosarului de candidatura. Pentru a observa eventualele neconcordante, preferabil ar fi sa cunoastem si continutul dosarului pe baza caruia a fost aprobat si semnat decretul de investitura. In mod normal, dosarele de la MJ, CSM si Cotroceni trebuie sa aiba un continut identic!", a precizat, luni, Tudorel Toader.

Conflict deschis Toader - Lazar/ CSM: ministrul minte

Saptamana trecuta, ministrul Justitiei a declansat procedura de revocare din functie a procurorului general, Augustin Lazar.

In raportul privind activitatea manageriala a procurorului general se precizeaza ca presedintele Klaus Iohannis nu ar fi verificat regularitatea procedurii de numire a lui Augustin Lazar, propunerea fiind facuta de ministrul Justitiei de la acea data cu nerespectarea prevederilor legale.

"Nu cunoastem daca motivul acestei scapari are vreo legatura cu faptul ca in dosarul de candidatura al actualului procuror general era tocmai o rezolutie de clasare care privea presedintele Romaniei in functie", se mentioneaza in raport.

CSM sustine ca in dosarul de candidatura al lui Lazar nu exista o rezolutie de clasare ce il viza pe Iohannis.

Augustin Lazar a solicitat Directiei resurse umane si organizare din cadrul CSM sa i se elibereze o copie a "rezolutiei de clasare care privea presedintele Romaniei in functie", document ce s-ar fi aflat la dosarul din 2016 cu propunerea de numire a sa in functie.

"Urmare a adresei dumneavoastra (...), va aducem la cunostinta ca in urma verificarii documentatiei atasate la lucrarea noastra (...) (avand ca obiect avizarea propunerii ministrului Justitiei de numire in functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a domnului Augustin Lazar, procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia), nu a fost identificat niciun document cu obiectul invocat in solicitarea dumneavoastra", se arata in documentul transmis de CSM lui Augustin Lazar.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri