Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a publicat pe site-ul Ministerului Justitiei mai multe precizari legate de numirea lui Augustin Lazar in functia de procuror general al Romaniei. Respectivul comunicat vine in conditiile in care Toader a declansat procedura de revocare a lui Lazar, scrie Digi24.

Pe site-ul Ministerului Justitiei au fost publicate anuntul de recrutare pentru functia de procuror general, candidatii care si-au depus dosarul, avizul de la CSM si un capitol numit „Probleme identificate in procedura de numire”, dar si o solicitare catre Consiliul Superior al Magistraturii.

Care sunt problemele identificate de Toader in procedura de numire

In capitolul dedicat problemelor identificare in procedura de numire, se precizeaza ca „s-au atasat doar un curriculum vitae si o scrisoare de intentie. Din analiza dosarului si a inregistrarilor din registratura Ministerului Justitiei, rezulta ca nu au fost depuse alte documente nici la aceasta data, nici la o data ulterioara, lipsind inclusiv proiectul privind exercitarea atributiilor specifice functiei de conducere”.

„In dosarul de candidatura nu s-a identificat nici un document care sa dovedeasca indeplinirea criteriului de la capitolul Conditii prevazute de lege din anuntul de pe site-ul Ministerului Justitiei, si anume obtinerea calificativul ”foarte bine” la ultima evaluare”, se mai arata in precizarile publicate pe site-ul MJ.

Ce se intampla cu ordonanta de clasare in dosarul presedintelui Iohannis?

De asemenea, Ministerul Justitiei sustine ca in dosarul de numire a lui Augustin Lazar in functia de procuror general, dosar aflat la Ministerul Justitiei, apare ”o Ordonanta de clasare pentru un dosar deschis in anul 2013 pe numele primarului Municipiului Sibiu de la acea data, domnul Klaus Werner Iohannis”.

Citeste si:
Protest impotriva lui Tudorel Toader la Iasi
Protest impotriva lui Tudorel...

VEZI AICI COMUNICATUL POSTAT DE TOADER

”La baza dosarului stau doua plangeri, una formulata de un petent persoana fizica catre DNA, care a fost trimisa ulterior spre competenta solutionare Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia la data de 18.07.2013 si alta formulata de catre o institutie publica la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, transmisa spre competenta solutionare Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia la data de 28.08.2013. La acea data, conform informatiilor din curriculum vitae depus la dosarul de candidatura, domnul Augustin Lazar indeplinea functia de Procuror General al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia”, arata comunciatul citat, informeaza G4Media.

Reamintim ca CSM l-a contrazis pe ministrul Tudorel Toader si a negat ca la dosarul lui Lazar ar fi fost depusa o astfel de ordonanta de clasare data de Lazar lui Iohannis.

Citeste si:
Valcov. Codrin. Radulescu. Tariceanu. Nicolae. Orlando. Draghici
Valcov. Codrin. Radulescu....

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Cum castiga Tudorel Toader intr-o luna cat altii intr-un an