Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a solicitat Instantei supreme suspendarea procedurii de tragere la sorti a noilor judecatori din completurile de cinci magistrati.

Reprezentanti ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie au declarat pentru AGERPRES ca solicitarea a fost depusa vineri dimineata. Acestia au precizat ca Dragnea solicita ca tragerea la sorti sa fie realizata in conformitate cu decizia CCR de miercuri.

De asemenea, Dragnea a solicitat anularea hotararii Colegiului de conducere de la Instanta suprema, prin care s-a decis tragerea la sorti a completurilor de cinci.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a desemnat prin tragere la sorti, vineri, in sedinta publica, membrii completurilor de cinci judecatori pentru anul 2018, dupa decizia Curtii Constitutionale.

In urma tragerii la sorti, Completul 1 penal este format din: Rodica Cosma, Valentin Horia Selaru, Simona Cristina Nenita, Francisca Maria Vasile si Ioana Alina Ilie.

Acest complet are pe rol, printre altele, dosarul DGASPC Teleorman, in care presedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat in prima instanta la 3 ani si 6 luni inchisoare cu executare.

"Sper sa se sfarseasca epopeea completurilor de cinci, desi, sincera sa fiu, am dubii in legatura cu acest aspect", a declarat Cristian Tarcea, dupa tragerea la sorti.

Curtea Constitutionala a admis, miercuri, o sesizare a premierului Viorica Dancila si a decis ca exista un conflict juridic de natura constitutionala intre Parlament si Inalta Curte de Casatie si Justitie pe tema constituirii completurilor de 5 judecatori.

CCR a dispus ca Instanta suprema trebuie sa ia de indata masurile necesare pentru constituirea completurilor de 5, in sensul desemnarii prin tragere la sorti a tuturor membrilor acestor completuri.

Pana la decizia CCR, erau trasi la sorti doar patru judecatori din aceste completuri, iar al cincilea era membru de drept, fiind, dupa caz, presedintele sau vicepresedintele Instantei supreme, respectiv seful Sectiei civile sau penale.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri