Fostul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a fost achitat marti de Curtea de Apel Bucuresti, intr-un dosar in care a fost condamnat in faza de fond la 7 ani de inchisoare cu executare. Decizia este definitiva.

Instanta a respins ca neintemeiata actiunea civila formulata de partile civile Liga Profesionista de Fotbal si ANAF impotriva lui Dumitru Dragomir si a altor inculpati si a decis si ridicarea sechestrului, scrie Ziare.com.

Fostul sef al Ligii Profesioniste de Fotbal e acuzat de spalare de bani si evaziune fiscala, cu prejudicierea patrimoniului LPF.

In prima instanta a primit 7 ani cu executare, dar a spus ca e nevinovat in dosarul drepturilor TV ale Ligii 1, din perioada 2011-2014.

"Ma curata numai daca e ordin! Altfel, pe dreptate, n-au ce sa-mi faca. Nu exista nicio proba. Uitati-va pentru ce am fost condamnat la Tribunal: delapidare din patrimoniul Ligii! Pai, Liga nu a avut niciodata bani! Banii din drepturile TV erau ai cluburilor. Aia nu a inteles judecatoarea din prima instanta. Membrii Adunarii Generale LPF nu sunt persoane fizice, ci juridice. Iar Adunarea Generala a decis sa dea comision celor care au adus banii. Pai, ce treaba am eu cu asta?", a declarat Dumitru Dragomir intr-un interviu.

Nici de evaziune fiscala nu se considera vinovat Dumitru Dragomir, ajuns la 72 de ani: "Mi-au dat cinci ani pentru evaziune fiscala fiindca Liga, dupa ce n-am mai fost eu presedinte, a cerut pe una dintre chitante sa recupereze un TVA sau ceva de genul asta. Nu e semnatura mea, nu mai eram presedinte. In plus, Liga nu e chemata in proces".

Fostul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal a fost trimis in judecata in 2014, alaturi de peste 40 de persoane, pentru evaziune, delapidare si spalare de bani, cu un prejudiciu de circa 5,4 milioane de euro.

Apoi, in 2016, Tribunalul Bucuresti l-a condamnat pe fostul sef al Ligii la 7 ani de inchisoare cu executare, pentru evaziune, delapidare si spalare de bani, hotararea de atunci nefiind insa definitiva.

Dumitru Dragomir a fost presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) in perioada 1996-2014.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri