Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, i-a acuzat joi pe procurorii anticoruptie ca i-au intocmit dosarul penal astfel incat reiese ca el ar fi vinovat.

„Astazi a fost si avocatul meu, care va veni si maine. Si eu voi face acelasi efort, pentru ca e un volum foarte mare de informatii care trebuie parcurs si referatul pe care l-a trimis DNA. Cu buna stiinta au pus numai lucrurile care duc la o anumita concluzie – si anume concluzia clara ca eu as fi vinovat. Cand eu stau si citesc declaratiile celor care au fost chemati ca martori, vad cu totul si cu totul altceva”, a afirmat Tariceanu la Senat, potrivit G4Media.

Intrebat daca are un mesaj pentru senatori, Tariceanu a raspuns: „Nu, nu am niciun mesaj. Sunt colegii mei. Eu nu sunt presedintele lor, eu sunt presedintele institutiei care are un alt rol”.

El a precizat ca joi a citit, alaturi de avocat, inca vreo suta de pagini din dosarul de la DNA, pe langa cele aproximativ 80 pe care le-a studiat singur cu o zi in urma.

„Sunt randuri sterse. Sunt informatii la care in mod normal ar fi trebuit sa am acces. O sa discut cu avocatul meu in legatura cu acest aspect. Ceea ce am citit azi sunt niste declaratii ale unor martori care sigur sunt chestionati in legatura cu ceea ce stiu despre relatiile si activitatile pe care le-au desfasurat in Romania, mai putin in legatura strict cu persoana mea, ci cu aspecte care tin de activitatile lor si de informatiile pe care le detin in legatura cu perioada in care au facut consultanta, cum s-a desfasurat samd”, a adaugat Tariceanu.

Procurorii DNA i-au intocmit liderului ALDE un dosar penal in care il acuza ca a primit, in perioada in care era premier, „foloase materiale” de aproape 800.000 de dolari de la o firma austriaca pentru a interveni pentru incheierea unor acte aditionale la un contract derulat de companie.

Potrivit DNA, suma primita de Tariceanu reprezenta un comision de 10 la suta din valoarea acestor acte aditionale si ar fi fost folosita in beneficiul demnitarului, fiind transferata in baza unor contracte fictive incheiate cu mai multe companii offshore.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri