Procurorul adjunct al Sectiei speciale pentru investigarea magistratilor, Adina Florea, propusa de ministrul Tudorel Toader pentru sefia DNA, considera ca Sectia ar trebui sa fie reorganizata legislativ intr-o directie, pe modelul DNA si DIICOT.

„Cred ca este un demers intemeiat, justificat, avand in vedere importanta activitatii pe care o instrumentam”, a spus Adina Florea, in cadrul debzaterilor organizate miercuri la Ministerul Justitiei cu privire la Sectia pentru anchetarea infractiunilor din Justitie, scrie Digi24.

Adina Florea, propusa de ministrul Tudorel Toader pentru functia de procuror-general al DNA, sustine ca Sectia ar trebui reorganizata legislativ intr-o directie.

„Avand in vedere ca in aceasta sectie se investigheaza posibile infractiuni savarsite de persoane cu anumite calitati, de magistrati, consideram ca este necesara o independenta si o autonomie totala fata de Parchetul General, cum au si DNA si DIICOT”, a spus Florea.

Sefele noii sectii speciale, Florena Sterschi si Adina Florea, s-au plans ca in Parchetul General nu au conditii propice privind munca de ancheta, personalul necesar si spatii de lucru. Cele doua s-au plans inclusiv de demersurile pentru instalarea unor posturi de telefoane sau repartizarea unor soferi, grefieri, specialisti sau ofiteri de politie judiciara.

"Nu avem unde sa depozitam nici cele 33.000 de dosare. Ridicam lipsa spatiului de arhivare si de depozitare", a spus Adina Florea. Potrivit acesteia, cei trei grefieri repartizati nici nu ar fi vrut sa lucreze in aceasta sectie, deoarece au aratat ca volumul de munca ar fi fost foarte mare.

Sterschi a explicat ca este necesara transformarea sectiei speciale in directie pentru o mai buna repartizare a dosarelor, in functie de specializare. "Trebuie reorganizata sectia, pe serviciul de urmarire penala, pe serviciul de specialisti. Acum nu se poate realiza in acest moment", a spus Sterschi.

Adina Florea a plusat si a spus ca ar fi un lucru foarte bun sa se poata gestiona activitatea din punct de vedere bugetar.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri