Comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu, a declarat sambata, la Cluj, la un eveniment dedicat Centenarului, ca Romania nu are voie sa iasa de pe drumul european, indiferent de greutati.

"Romania implineste 100 de ani de la Marea Unire, este un moment poate mai important decat oricare. Este vorba de 100 de ani incarcati de istorie, de suferinte, dar in care am avut, ca popor, sperante pentru o viata mai buna. Romania se afla pe drumul cel mai bun pe care l-ar fi putut alege in aceasta lunga calatorie. Mesajul meu este acela ca nu avem voie sa iesim de pe acest drum european, indiferent de greutatile pe care le intampinam. Apartenenta noastra la familia europeana nu are doar o incarcatura simbolica privind identitatea noastra europeana, ci este si o garantie a progresului nostru economic, social si politic", a spus Corina Cretu.

Comisarul european a mai spus ca "in anii de apartenenta la UE si in perioada de pre-aderare, Romania a beneficiat din partea UE de 45 de miliarde de euro ca sprijin in dezvoltarea economiei nationale, contributia fiind mai mica de 15 miliarde de euro".

Corina Cretu a adaugat ca luni va fi prezenta la Oradea, pentru a participa la inaugurarea unui pod peste Cris, proiect in valoare de cinci milioane de euro.

Comisarul european Corina Cretu a participat, sambata, la un eveniment festiv dedicat Centenarului, organizat de fundatia Transilvania Leaders, eveniment la care au mai fost prezenti, printre altii, presedintele Academiei Romane, Ioan Aurel Pop, fostul premier Victor Ponta, fostul ministru Ioan Rus, primarul Emil Boc, fostul ministru Sorin Campeanu, parlamentari, oameni de afaceri, universitari, reprezentanti ai administratiei locale.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri