Votul in Senat cu privire la cererea de incepere a urmarii penale a DNA formulata in cazul lui Calin Popescu-Tariceanu va fi dat cel mai probabil in sesiunea urmatoare, care va incepe in februarie 2019, potrivit unor surse politice.

Sursele citate sustin ca acest vot nu va putea fi dat in aceasta luna, care este ultima din sesiunea parlamentara in curs, pentru ca activitatea deputatilor si senatorilor va fi ocupata cu dezbaterea si adoptarea legii bugetului de stat, noteaza G4Media.

Din acest motiv, votul pe cererea DNA care il priveste pe presedintele Senatului va fi amanata pentru sesiunea urmatoare.

Pe 4 decembrie, Comisia juridica a Senatului a amanat pentru a doua oara votul privind cererea procurorilor DNA de incepere a urmaririi penale a liderului ALDE, Calin popescu Tariceanu. Comisia juridica este controlata de PSD, care are 6 membri din 11.

Pe 7 noiembrie, Directia Nationala Anticoruptie a cerut Senatului incuviintarea inceperii urmaririi penale pentru Tariceanu. Procurorii sustin ca acesta ar fi primit indirect, in perioada 2007 – 2008, pe vremea cand era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firma austriaca.

Biroul permanent al Senatului a repartizat Comisiei juridice, in urma cu trei saptamani, solicitarea DNA si dosarul care il vizeaza pe presedintele Camerei superioare.

Dosarul de luare de mita al presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, s-ar putea prescrie la sfarsitul acestui an daca procurorii nu apuca sa il puna sub acuzare ca sa intrerupa cursul prescriptiei, au explicat pentru G4Media.ro surse judiciare. Aceasta intrucat luarea de mita se prescrie dupa 10 ani si Tariceanu este acuzat ca „ar fi primit, in mod indirect, in perioada 2007-2008, foloase materiale in valoare de aprox. 800.000 USD de la reprezentantii unei companii austriece”, dupa cum a aratat DNA.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri