Carmen Iohannis a fost citata, luni, la Parchetul General, pentru a fi audiata intr-un dosar deschis ca urmare a unui denunt in legatura cu sumele de bani obtinute din inchirierea unui imobil, dar sotia presedintelui nu se prezinta nici de aceasta data.

Potrivit unor surse judiciare citate de televiziunile de stiri, Carmen Iohannis era asteptata sa se prezinte la audieri in jurul orei 16:00, insa, la amiaza, avocatul acesteia a venit la Parchetul General si a depus acte potrivit carora sotia presedintelui nu se poate prezenta din motive medicale, scrie Ziare.com.

Carmen Iohannis a mai fost chemata o data la Parchetul General, in data de 15 noiembrie, insa ea le-a transmis atunci procurorilor ca nu se poate prezenta la audieri, deoarece il insotea pe presedintele Klaus Iohannis intr-o vizita in Marea Britanie.

In ce dosar a fost chemata Carmen Iohannis?

Acest dosar a fost deschis in urma unui denunt depus de SC Jurindex Media SRL, societatea care administreaza site-ul Lumeajustitiei.ro, reprezentata de jurnalistul Razvan Savaliuc, impotriva presedintelui Klaus Iohannis, a sotiei acestuia, Carmen Iohannis, precum si impotriva notarului Radu Gabriel Bucsa, reclamati pentru savarsirea mai multor infractiuni, printre care abuz in serviciu, fals intelectual, spalare de bani si constituire de grup infractional organizat.

Initial, denuntul a fost inregistrat in mai 2018 la DNA, declinat apoi la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia si ulterior la Parchetul General.

In denuntul depus la Parchet se arata ca familia Iohannis a refuzat sa restituie statului suma de 320.000 de euro, bani proveniti din inchirierea unui imobil din Sibiu care ar fi fost dobandit nelegal.

In noiembrie 2015, Curtea de Apel Brasov a decis definitiv anularea unui contract de vanzare-cumparare a unui imobil din Sibiu detinut de Klaus si Carmen Iohannis.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri